KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija 1903 uspešna u prvoj proveri

Fudbaleri Šumadije 1903 uspešno su započeli seriju kontrolnih utakmica u sklopu priprema za novu sezonu u Šumadijsko-raškoj zoni. Učenici Željka Vasića danas su na igralištu Bubanj pobedili novog člana Podunavsko-šumadijske zone, ekipu Sloge iz Batočine, sa minimalnih 1:0 (1:0).

Fudbaleri Šumadije 1903 sa trenerom Vasićem

Značajno podmlađeni tim zonaša sa Bubnja, koji je pre desetak dana krenuo sa pripremama za novu sezonu, danas je imao prvu takmičarsku proveru protiv komšija iz Batočine. Po toplom i sparnom vremenu, igrači obe ekipe prikazali su izuzetno požrtvovanu igru, a na kraju je pobedu odneo domaći sastav koji je, čini se, imao više svežine do isteka svih 90 minuta.

Prvo poluvreme proteklo je u egal borbi i dinamičnom ritmu, koji su diktirali fudbaleri oba tima. Najveća borba uglavnom se vodila na sredini terena, pa prvu šansu beležimo tek u 20. minutu, kada je Životić posle kornera pokušao da ugrozi gol Šumadije.

Pet minuta kasnije udarac iz ugla na drugoj strani terena izveo je Ljubo Nenadić, a Ivan Živanović glavom šutirao van okvira gola.

Fudbaleri Sloge bili su ravnopravan rival Šumadincima u prvom poluvremenu, ali im je u nastavku ponestalo snage

U 40. minutu mladi napadač Šumadije Danijel Savić izbio je sam ispred golmana Sloge Stojanovića, ali je u želji da ga zaobiđe pogrešio i izgubio loptu, pa je tako propala idealna prilika da domaćin stekne početnu prednost.

Samo dva minuta kasnije, opet Savić u glavnoj ulozi. Primio je loptu polulevo na nekih 14-15 metara od gola Sloge, a zatim je lepim driblingom zaobišao Pejčinovića, koji nije imao drugog izbora osim da mladog napadača Šumadije obori sa leđa, pa je sudija Stojmirović sasvim opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Šumadinaca Ljubo Nenadić za vođstvo domaćina od 1:0.

Ljubo Nenadić postigao pobedonosni gol za Šumadiju 1903 sa bele tačke

U drugih 45 minuta gostima iz Batočine kao da je ponestalo snage, pa su mladi fudbaleri Šumadije u potpunosti zagospodarili terenom i „sabili“ svog protivnika na njegovu polovinu igrališta.

Međutim, terensku incijativu učenici Željka Vasića, što zbog neiskustva, što zbog brzopletosti, nisu uspevali nikako da materijalizuju. Ređali su se pokušaji Milojevića, Nenadića, Krstića, Rizinića, Radovanovića, ali se mreža Batočinaca nije zatresla po drugi put na utakmici. Možda i najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je zapaženi Savić posle lepe akcije i centaršuta Živanovića, ali su defanzivci Sloge uspeli da izbace loptu maltene sa same gol linije.

Detalj sa današnje utakmice na Bubnju

Trener zonaša sa Bubnja Željko Vasić mogao je da bude zadovoljan današnjim izdanjem svoje ekipe, koja polako kreće da hvata takmičarski ritam.

– Mi smo sa pripremama krenuli 10. jula i ovo danas nam je prva pripremna utakmica. Ovo je već faza priprema kada planiramo da polako uđemo u takmičarski ritam i iskristališemo ekipu za novu sezonu. Imamo određeni sistem koji smo uspostavili pre godinu dana, što znači da ćemo se i u narednoj sezoni bazirati na igrače iz naše omladinske škole. Evo i danas smo na terenu imali dva igrača 2003. godišta i četiri koji su 2004. godište, tako da ćemo i ubuduće nastaviti sa afirmacijom talentovane dece iz naše omladinske škole. – podvlači strateg Šumadije.

Vasić dodaje da je već maltene formiran kostur tima za predstojeću sezonu, a da se do kraja prelaznog roka očekuje dolazak još dvojice iskusnijih igrača na pozicijama golmana i napadača.

– Ovog leta napustilo nas je 5-6 igrača, a što je interesantno svi su otišli u klubove koji igraju viši rang takmičenja u odnosu na Šumadiju, što je još jedan dokaz uspešnosti sistema koji smo uspostavili. Što se tiče ekipe za narednu sezonu, nama je već 80 odsto tima formirano. Planiramo dovođenje još eventualno dva nova igrača i to na pozicijama golmana i centralnog napadača. – otkriva Vasić.

Trener Šumadije Željko Vasić smatra da je njegovom klubu mesto u višem rangu takmičenja

Iako sa mladom ekipom, u klubu sa Bubnja odlučni su da Šumadiju 1903 što pre vrate u srpskoligaško društvo.

– Ovaj klub sa svojom tradicijom, infrastrukturom, omladinskom školom koja broji blizi 400 dece, zaslužuje da igra u višem rangu takmičenja, odnosno Srpskoj ligi, gde bi ovi mladi igrači imali dodatni prostor za napredak. Zato ćemo mi baš kao i prošle sezone nastojati da se umešamo u borbu za sam vrh tabele, a da li ćemo u tome uspeti, pokazaće vreme. Bitno je da znamo šta hoćemo i koji su nam ciljevi, a kada na sve to dođe i rezultat, imaćemo razloga za potpuno zadovoljstvo. – zaključio je Vasić.

ŠUMADIJA 1903 – SLOGA (BATOČINA) 1:0 (1:0)

Igralište: Bubanj
Gledalaca: 50
Sudija: Lazar Stojmirović (Kragujevac)
Strelac: Nenadić u 42. minutu iz jednaesterca za Šumadiju 1903

ŠUMADIJA 1903: Radović, Stefanović, M. Milošević, Vranić, Živanović, Kočanović, Rejman, Šapić, Savić, Riznić, Nenadić. Igrali su još: D. Milošević, Radovanović, Krstić, Milojević i Mirković.

SLOGA (BATOČINA): Stojanović, Anđelković, Antić, Pejčinović, Obradović, S. Jovanović, Životić, Krakić, Veselinović, M. Jovanović, Vukojičić. Igrali su još: Pavlović, Cvetanović, Petrović, Džudović, Ivanović, Bogićević i Mirković.

Narednu kontrolnu utakmicu fudbaleri Šumadije 1903 odigraće u sredu, 24. jula, protiv Markovca, a za sledeću subotu planiran je sparing meč sa lokalnim rivalom Sušicom.

Kada su u pitanju preostala tri kragujevačka zonaša, Budućnost iz Resnika je odigrala kontrolni susret sa OFK Beogradom u kome je poražena sa 0:4, Vodojaža sutra, u nedelju, igra protiv Šumadije iz Toponice, dok ekipa Korićana još uvek nije krenula sa pripremama za novu takmičarsku sezonu.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!