KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Arsenal vodio u Čačku, ali ostao bez bodova

 

zlatko-stefanovic-arsenal
Zlatko Stefanović (sa loptom) je iz penala doneo prednost, ali se Arsenal vratio iz Čačka bez bodova

U 8. kolu Zone „Morava“ Arsenal je juče primio gol u sudijskoj nadoknadi vremena i izgubio susret sa Slobodom u Čačaku, iako je vodio do 64. minuta pogotkom Zlatka Stefanovića.

Posle ovog susreta može se reći da palilulski zonaš nema ni sreće. Odigrao je i juče dobro i bio ravnopravan protivnik lideru na tabeli čačanskoj Slobodi, imao i rezultatsku prednost, pogodio i stativu, ali se vratio praznih ruku. Međutim, početak susreta nije nagoveštavao ovakav ishod. Arsenal je dobro počeo utakmicu, ali loše završio.

U 10. minutu Otović je oboren u kaznenom prostoru Čačana i sudija  Marko Todorović iz Kraljeva opravdano je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač sa 11 metara bio je Zlatko Stefanović i doneo prednost kragujevačkom zonašu od 1:0. Samo desetak minuta kasnije malo je nedostajalo da Arsenal udvostruči prednost. Dušan Petrović je posle kontranapada šutirao i pogodio unutrašnji deo stative, ali se lopta odbila golmanu u ruke i tako je propala velika šansa za goste iz Kragujevca.

U drugom poluvremenu domaći tim pojačao je napadački red ulaskom Nebojše Markovića, koji je uspeo da preokrene rezultat i obezbedi da bodovi, ipak, ostanu u Čačku.

U 64. minutu, posle prodora preko desne strane i centaršuta, rezervista Slobode je glavom loptu skrenuo u mrežu pored golmana Rafailovića i izjednačio na 1:1.

I kada se očekivalo da će se susret završeiti bez pobednika bila je dovoljna jedna neopreznost u sudijskoj nadoknadi vremena, pa da Papliluci ostanu bez bodova. Rezervista Marković se najbolje snašao u petercu Kragujevčana i nabačenu loptu sproveo u mrežu za pobedu Slobode od 2:1.

SLOBODA (Č) – ARSENAL 2:1 (0:1)

ČAČAK
Stadion
: Sloboda u Čačku.
Gledalaca: 100.
Sudija: Marko Todorović (Kraljevo).
Pomoćnici: Stefan Andrijanić (Raška), Nikola Radosavljević (Baljevac).
Strelci: Marković u 64. i 90+3 za Slobodu, a Stefanović u 10. minutu za Arsenal.
Žuti kartoni: Grbić, Tošić, Nikolić,Marković (Slobooda), Stević, Nikolić, Baroš, Obradović (Arsenal).

SLOBODA: Grbić, Dimitrijević, Nikolić, Pantović, Spasojević, Šarčević (Tošić), Stojić, Laban (Stašić), Čakarević (Marković), Popović, Obradović.

ARSENAL: Rafailović, Obradović, Jovanović, Baroš, Ivković, Todorov, Stević, Nikolić, Petrović, (Đurić), Stefanović (Janjoš), Otović (Lazarević).

Sa 17 bodova Sloboda je zadržala prvo mesto, a Arsenal je sa četiri ostao na pretposlednjoj poziciji na tabeli.

Juče su odigrana još dva susreta. Takovo i Radnički iz Kovača igrali su nerešeno 1:1, Sloga je u Kraljevu pobedila Karađorđa iz Ribnice sa 1:0. U preostalim suretima 8. kola Zone „Morava“ Sušica danas u 15,30 časova dočekuje ekipu Miokovci, a Slavija gostuje u Tutinu. U Guči Dragačevo je domaćin ekipi Braća Vuković iz Lađevaca, Orlovac će ugostiti Trepču, a u Raški se sastaju Bane-Ovčar.

U narednom kolu Arsenal dočekuje Slogu iz Kraljeva, Slavija ekipu Dragačeva, a Sušica je gost Karađorđu u Ribnici.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!