KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Đavoli“ spremni za Pazarce (subota, 17h)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U 3. kolu Jelen Super lige fudbaleri kragujevačkog Radničkog gostovaće danas ekipi Novog Pazara. Kragujevčani se i dalje nalaze u periodu formiranja i uigravanja tima, ali bez obzira na sve u Pazar ne idu sa belom zastavom.

Radnički je sezonu otpočeo sa jednim osvojenim bodom iz dva meča, sa puno novih igrača, koji tek treba da se uigraju i stvore jedan kompaktan kolektiv. Međutim, činjenica je da i pored toga Kragujevčani deluju prilično čvrsto i organizovano na terenu i da ne dozovljavaju svojim protivnicima da lako stvaraju šanse i postižu golove.

Sa druge strane, ekipa Novog Pazara je prilično dobro startovala i osvojila četiri boda iz prva dva kola. Doduše, nisu Pazarci blistali u ova dva meča, ali su uspeli da dođu do povoljnog rezultata što je u fudbalu najbitnije.

Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac svestan je da njegovu ekipu očekuje izuzetno „vruće“ gostovanje, ali veruje da njegovi puleni mogu da se vrate iz Novog Pazara neporaženi.

„Novi Pazar je stabilan klub, sa pravim ljudima na čelu i veoma dobrom ekipom. Tu su domaći igrači Hadzibulić, Kecap i Ragipović, koji mnogo znače za tim. Naravno, tu su i navijači koji su često dvanaesti, pa čak i trinaesti igrač na terenu.

Mislim da imamo ekipu koja može da im se suprotstavi. Pokušaćemo da se nadigravamo i sigurno je da nećemo biti lak zalogaj.“ – ističe prvi strateg Kragujevčana.

Ono što ide u prilog Radničkom jeste i tradicija. Pazarci su samo jednom uspeli da savladaju Kragujevčane na domaćem terenu, i to pre dve godine kada su slavili sa minimalnih 1:0. Prethodne sezone „Đavoli“ su bili bolji u oba meča u prvenstvu. Najpre su slavili kod kuće sa 2:0, a potom i u gostima sa 1:0.

Velika uzdanica ekipe Radničkog na današnjem meču biće rođeni Pazarac Irfan Vušljanin, koji je prve fudbalske korake načinio upravo u Novom Pazaru.

„Atmosfera u ekipi je odlična. Novi Pazar je veoma dobra ekipa, sa dobrim pojedincima. Odlično igraju kod kuće, a što je najbitnije nosi ih publika svih devedest minuta.

Što se nas tiče, iz utakmice u utakmicu postajemo sve ozbiljnija ekipa. U Novom Pazaru moramo biti svi kao jedan i dati 120 posto svojih mogućnosti kako bismo ostvarili dobar rezultat i obradovali naše navijače.“ – rekao je Vušljanin.

Lepa vest za trenera Bekvalca je što će moći da računa na oporavljene Jašića i Živkovića, dok Fejsu, koji se povredio na meču protiv Napretka prošlog vikenda, očekuje nešto duža pauza.

Utakmica u Novom Pazaru igra se danas od 17 časova.

Foto: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!