KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Granitnom odbranom do polufinala

rukomet

Rukometaši Radničkog plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije, nakon što su u četvrtfinalnom meču, u svom „Jezeru“ savladali šabačku Metalopastiku sa 27:19 (14:7) . Bilo je ovo sjajno izdanje izabranika trenera Vučkovića protiv moćnih Šapčana, koji jednostavno nisu imali šanse protiv ovako raspoloženih Kragujevčana.

Početak meča obeležili su golmani, Petrović sa jedne i Arsić sa druge strane. Prvi gol viđen je tek u 6. minutu, kada je Grbović načeo mrežu Šapčana, na šta su se jako brzo nadovezali golovi Miloševića i Spasića, pa je Radnički došao do vođstva od 3:0. Gosti jednostavno nisu imali rešenja za pokretljivu odbranu Kragujevčana, predvođenu raspoloženim kapitenom Petrovićem na golu.

Već u 10. minutu domaći su vodili sa 5:0. Samopouzdanje Šapčana bilo je osetno poljuljano, pa čak nisu uspeli da realizuju sedmerac u 14. minutu utakmice. U 19. minutu Radnički je vodio sa neverovatnih 9:0 protiv prvoplasirane ekipe u plej-ofu, koja ni posle devetnaest minuta igre nije uspela da postigne gol. Tek u 20. minutu gosti dolaze do prvog pogotka na meču, nakon što su iskoristili prednost igrača više u polju.

Nakon postignutog „prvenca“, rukometaši Metaloplastike su se konsolidovali, ali je Radnički uspeo da sačuva stečenu prednost prednost do kraja poluvremena, koje je završeno rezultatom 14:7 u korist domaćeg tima.

I u nastavku meča Kragujevčani su nastavili u istom ritmu. U 34. minutu vodili su sa 16:8. Šapčani su uspeli da se spuste na „minus 6“ (16:10), ali ispod toga nisu mogli.

U 50. minutu izabranici Nedeljka Vučkovića su ponovo došli do „plus 8“ (22:14) i tada je bilo jasno da Kragujevčani sigurno koračaju ka polufinalu.

Sjajno izdanje Kragujevčana, koji su nagovestili da će igrati ozbiljnu ulogu u borbi za oba domaća trofeja ove sezone. Radnički će u polufinalu kupa ići na Crvenu zvezdu, a postoji mogućnost da se finalni turnir Kupa Srbije održi upravo u dvorani „Jezero“, što bi nesumnjivo povećalo šanse „Đavola“ za osvajanje ovog takmičenja.

Već u nedelju izabranike trenera Vučkovića očekuje meč u okviru 7. kola plej-ofa rukometne Super lige Srbije, u kome će dočekati Partizan na parketu hale „Jezero“.

Rаdnički – Metаloplаstikа 27:19 (14:7)

KRAGUJEVAC
Dvorаnа: Jezero.
Gledаlаcа: 350.
Sudije: Boričić i Mаrković (Beogrаd).
Sedmerci: Rаdnički 1 (1), Metаloplаstikа 6 (4).
Isključenjа: Rаdnički 10, Metаloplаstikа 2 minutа.

RADNIČKI: Milošević 6, Žegаrаc 1, Spаsić 4, Prаlicа 2, Jаnićijević, Gugletа, Lekić (3 odbrаne), Grbović 5, Petrović (11 odbrаnа), Milinčić, Mošić, Jаćimović, Tomić 1, Šmigić 4, Bosić 2, Rаjičević 2 (1).

METALOPLASTIKA: Holpert, Milovаnović, Aleksić, Stevаnović, Pаlević, Mаrjаnović 7 (4), Kаnkаrаš 2, Medurić, Vlаdisаvljević, Obrаdović, Mаrković 3, Arsić (16 odbrаnа), Grujičić 1, Mitrović, Prodаnović 5, Drаgаš 1.

Igrаč utаkmice: Dušаn Petrović (Rаdnički).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!