KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kuzeljević i Babić složni: „Bez publike – nije ono pravo!“

U nedelju popodne, pred praznim tribinama stadiona Čika Dača, uz 28 stepeni u hladu, odigrana je utakmica 27. kola Jelen Superlige između FK Radničkog 1923 i ekipe OFK Beograda. Utakmica je okončana remijem 1:1(1:0).

Prvi strateg gostiju sa Karaburme, Branko Babić, osvrnuo se na prazan stadion:

Prvo moram da kažem da je ova atmosfera na stadionu verovatno doprinela u jednom delu i demotivaciji igrača. Sa druge strane, mogu da kažem da smo mi imalli sreće da ekipa Radničkog nije imala pomoć 12. igrača – publike, a to bi bila drugačija utakmica.  Ekipa Radničkog je veoma dobar tim. Verovatno ih je važnost utakmice i ta borba za treće mesto malo opteretila, te su domaćini odigrali lošije – rekao je Babić.

Babić je dodao da je zadovoljan postignutim u Kragujevcu:

Nama je, međutim, ovo dobar rezultat, želeli smo kontrolu pasa i sredine terena. Pas nije baš bio na nivou, tako da ćemo se truditi da to ispravimo.  Kao trener sam zadovoljan, mislim da je rezultat objektivan. Bilo je sa obe strane situacija koje su „mirisale“ na gol, ali sam u principu zadovoljan osvojenim bodom u gostima i prikazanim fudbalom. „

Šef struke domaćih je govorio u superlativima o „Romantičarima“ :

Znali smo da nam u goste dolazi kvalitetan sastav, koji pogotovo na strani pravi dobre razultate u poslednje vreme.  Probali smo što opuštenije da uđemo u utakmicu, bez obzira na  njen značaj. Video se grč u igri već u prvih deset minuta, igrali smo nepovezano.  Posle toga smo malo stali na loptu, ali smo na vreme dali gol i priveli prvo poluvreme onako kako smo zeleli – rekao je Kuzeljević.

Kuzeljević je rekao i da je drugo poluvreme odigrano veoma loše:

– Sam ulazak u drugo poluvreme bio je sa dosta grešaka, izuzetno loš, sa dosta loših pasova, bezidejno. Nismo  ličili na sebe, zbog naše dekoncetracije i loše komunikacije među igračima, primili smo gol iz prekida, što nismo smeli..  

Posle toga je utakmica ušla u jednu nokaut fazu, gde je i jedna i druga ekipa mogla da okrene utakmicu u svoju korist, videla se nervoza i dosta grča, mnogo grešaka iz prevelike želje, i završilo se kako se završilo – dodao je šef stručnog štaba Radničkog.

Još tri kola su ostala do kraja prvenstva, a Kragujevčani imaju veoma težak  raspored, dva gostovanja (Jagodina i Rad), te utakmicu kod kuće sa novim/starim prvakom,  beogradskim Partizanom.

Svi smo hteli, ali nije lako protiv kvalitetnog protivnika, ali i u uslovima koji su danas vladali – ovo nije onaj fudbal koji svi želimo, ambijent bi upotpunio sliku jedne prave fudbalske predstave. Probaćemo u naredna tri kola da zadržimo poziciju koja nas vodi ka Evropi. Biće teško, ali sam siguran da će momci povratiti snagu i da ćemo već u Jagodini odigrati kvalitetnije. Kada iz prevelike želje ne ide, onda ne ide, ali je važno da su želja i zalaganje bili na nivou. “ – zaključio je Kuzeljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!