KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čekajući košarkaše

Ni ubedljiva pobeda fudbalera Radničkog 1923 kao domaćina, remi rukometaša na vrućem požarevačkom terenu, overen status superligaša rukometašica ne može se uporediti sa današnjim gostovanjem košarkaša Radničkog Mega Vizuri.

Nesrećan poraz protiv Partizana usred hale Jezero, uz više nego diskutabilnu sudijsku odluku pri zadnjem napadu domaćina, ali zadržano treće mesto na tabeli koje direktno vodi u borbu za titulu, ali i u Jadransku ligu, više su nego dobra najava za susret 11. Kola Superlige. Nikoga ne treba da zavarava trenutni poredak na tabeli ova dva  rivala. Kragujevčani su treći sa 16 bodova i skorom šest pobeda, četiri poraza, dok Beograđani imaju samo dva trijumfa uz osam minusa, dvanaest bodova i poslednje osmo mesto na tabeli.

Ali, sa sutrašnjim još četiri utakmice dele osam Superligaša od kraja ovog završnog ligaškog nadmetanja. Četiri prvoplasirane ekipe nastavljaju dalju borbu za tutulu najbolje ekipe Srbije, ali ono što je još važnije samo tri ekipe imaju kartu za Jadransku ligu, dok četvrta mora da traži vajld, dodatnu kartu, koja se uz put plaća mnogo, mnogo para. Ako se kao sigurni putnici računaju vodeći Partizan i drugoplasirani Hemofarm Štade, onda se za treće, odnosno četvrto mesto bore Radnički, Crvena zvezda, ali su u u konkurenciji i FMP, a ne treba zaboraviti ni Metalac, a i OKK Beograd.

A samo četiri dana dele ove ekipe od novih iskušenja. Za Kragujevčane je svakako najintresantniji duel u subotu 14. Maja kada od  19 sati u halu Jezero stiže Hemofarm Štade iz Vršca.

Vratimo se nezaobilaznoj buba-mari.

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu blistali protiv gostiju iz Šida, ali su Big Bul Radnički ispratili sa četiri gola u mreži,a ruku na srce, mogli su da daju još mnogo više. Kragujevčani ovog vikenda gostuju Mladom radniku, ali za vratom im diše Novi Pazar sa samo bodom zaostatka i relativno lakim gostovanjem  Kolubari. Intresantan će biti i duel Teleoptika i vodećeg BASK-a.

Beogradski derbi koji može pomoći, ali i dosta toga pokazati našem Radničkom 1923. Remi ili pobeda Teleoptika bio bi bingo za Kragujevčane, uz naravno njihov trijumf u gostima, jer bi se tako smanjio zaostatak od šest bodova za BASK-om.

Međutim, ako se i desi očekivana pobeda jednog od najstarijih klubova u Srbiji, ona može otkriti mnoge nedostatke Teleoptika, koji u zaostalom susretu 26. Kola Prve lige dočekuju Radnički 1923.

Što se ženskog fudbala tiče, ništa novo. Oba kragujevačka kluba doživeli su katastrofalne poraze u prethodnom 19. Kolu i tri kola pre kraja pokušaće da se što bolje odupru svojim protivnicima, i pokušaju da spasu prvoligaški život. Una Fortuna 04 kao poslednjeplasirana je već viđena za niži rang, dok Sušica na desetom mestu vodiće ljutu bitku sa Novim Bečejom ko će se pridružiti Una Fortuni 04 u napuštaću najvišeg ranga takmičenja. Zato će i intresantan biti duel ove dve ekipe u subotu 14. Maja od 16 sati na stadionu Sušice.

Ne treba zaboraviti ni veliki derbi mini lige Futsal prvenstva. U sredu 11. Maja od 19 sati u halu Jezero dolazi Marbo Intermeco iz Beograda. Samo desetak dana posle velike pobede domaćeg Ekonomca i preuzimanje vodeće pozicije u ligi, i povoljnijeg žreba završnice mini lige.Iako će to biti tek drugo od predviđenih šest kola, i prvi od dva duela ovih timova u završnici, jer drugi sledi u petom kolu u Beogradu, derbi u Kragujevcu može mnogo toga rešiti. Naravno, uzavrele strasti Beograđana može smiriti samo pobeda, ali i igrači domaćeg Ekonomca znaju da ih samo trijumf ostavlja u trci za titulu, ali i približava ovom trofeju.

Rukometaši Radničkog isčupali su bod sa vrućeg terena u Požarevcu i u još tri kola Superligaškog prvenstva tražiće prolaz među prvih pet ekipa i novi izlazak u Evropske kupove. A put će biti više nego težak, jer im predstoje dueli kao domaćina protiv PKB-a i Crvene zvezde i poslednje kolo u gostima kod Naisusa. Tu je i zaostali meč sa već  šampionskom ekipom Partizana u Beogradu.

Rukometašice Radničkog Lepenice KG već su novi članovi Superlige i samo im predstoji formalnost ovog vikenda protiv Pirota u poslednjem kolu i zajednička proslava sa svojim navijačima povratka u najviši rang takmičenja.

Vodeći tim ujedinjene Superlige američkog fudbala, Divlji veprovi iz Kragujevca ovog vikenda gostuju u Vrbasu, poslednjeplasiranoj ekipi Huntersa i naravno očekuju novi, peti trijumf.

Još jedan bogat vikend, a i nedelja pred Vama su poštovani ljubitelji sporta i zato ih iskoristite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!