KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Cerovčani se spasili

Marko Lukić, FK Partizan, foto: M. Jovičić

Fudbaleri Partizana iz Cerovca danas su zabeležili sedmu pobedu u prolećnom delu prvenstva i po svemu sudeći spasili su se ispadanja iz Zone „Morava“, iako ima da se odigra još šest utakmica. Oni su kao gosti savladali Slaviju, koja je ovim porazom i praktično ispala iz zonskog stepena takmičenja i u narednoj sezoni igraće u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca.

Domaća ekipa dobro je počela današnju utakmicu, ali je loše završila. Prva je došla u vođstvo preko Ivana Nikolića, koji je ušao u protivnički kazneni prostor i sa desne strane, sa svega nekoliko metara,  lobovao iskusnog golmana Partizana Stevana Petrović. Sedam minuta kasnije   „četvorka“ slavije Matović oštro je šutirao, ali je golman Cerovčana dobro inntervenisao i krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

U 20. minutu Cerovčani su uspeli da izjednače, preko jednog od boljih u ekipi gostiju, Marka Lukića, ranijeg igrača Radničkog i još nekih klubova, koji je posle povrede vođe napada Partizana Nenad Stepanovića, sa mesta štopera prekomandovan u napad.

U drugom poluvremenu cerovčački zonaš  igrao  je bolje i uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. Na scenu je stupio kapiten Svetislav Lazarević, koji je povezivao redove u svojoj ekipi i postigao dva pogotka. Posle cenriranja Lukića sa leve strane, u 49. minutu, glavom je skrenuo loptu u mrežu, pored golmana Slavije.

Posle vođstva Cerovčana domaća ekipa imala je dve prilike da izjednači, ali su Ugrinović i Đorđević za malo bili neprecizni. Potom su igrači Partizana propustili šsnse da povećaju prednost, ali su Bošinović (dva puta) i Matejić   za malo bili neprecizni i neodlučni. Pobedu je „overio“ kapiten Lazarević posle slobodnog udarca Matejića i odbijanja lopte od živog zida, kome nije bilo tečko da sa svega 2 – 3 metra, savlada rezervnog golmana Slavije Jovicu Jovanovića.

U poslednjem minutu susreta Lukić je propustio priliku da sa dva metra poveća prednost Cerovčana, pa je susret završen sa 3:1.

Posle ove pobede Partizan je zadržao peto mesto sa 36, koliko ima i Šumadija 1903 na četvrtom mestu, a Slavija je ostala poslednja sa svega 15 bodova. Prvo mesto  i dalje čvrsto drži Pobeda Beloševac, koja je danas savladala Takovo u Gornjem Milanovcu sa 2:0. Istim rezultatom Mokra Gora je kao domaćin pobedila  Šumadiju 1903. U ostalim susretima 24 kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Trepča – Bane 3:2, Metalac (KV) – Mladost (O) 10:0, Omladinac _ Polet (T) 2:1. Sutra se sastaju: Vodojaža – Orlovac i Jošanica – Tutin.

 

Slavija – Partizan (C) 1:3 (1:1)

KRAGUJEVAC
Igralište: FK Slavija.
Gledalaca: 150.
Sudija: Marko Đoković (Čačak).
Strelci: Nikolić u 15. za Slaviju, Lukić u 2o, Lazarević u 53. i 85. minutu za Partizan.
Žuti kartoni: Đorđević i Ristić (Slavija).

SLAVIJA: Nebojša Stojanović (J. Jovanović), Milošević, Aleksić, Matović, Jovanović, Stojanović (Nikola), Stanković, Ugrinović, Nikolić, Đorđević, Ristić.

PARTIZAN (C): Petrović, Pajković ( Marinković), Vojinović, Ilić (Nikolić), Lukić, Gajović, Stević, Lazarević, Stepanović (Tošić), Matejić, Božinović.

Igrač utakmice: Svetislav Lazarević (Partizan).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!