KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Veprovi ubedljivi na startu sezone

U prvom kolu Superlige 2011, Divlji veprovi su savladali Celtise iz Sombora rezultatom 74:0. Pred oko 400 navijača koj su došli da podrže domaći tim na otvaranju sezone, Veprovi su veoma lako savladali Celtise i opravdali ulogu kandidata za osvajanje titule.

Već u prvom ispucavanju lopte, Džeremi Pejton je pronašao put do protivničke end zone i postigao prve poene nakon čega je usledilo uspešno pretvaranje za ekstra poen. U sledećem napadu odbrana je odradila odličan posao i Celtisi su bili primorani da ispucaju loptu. Ovoga puta Brajan Pejton dolazi do lopte i ponovo nadigrava kompletan specijalni tim i postavlja rezultat na 13:0 (PAT neuspešan).

Prve poene u napadu Veprovi postižu pasom Bedvela ka Džeremi Pejtonu za 55 jardi – 20:0 (uspešan PAT). U sledećem izlasku na teren, Bedvel po istom receptu pronalazi Džeremi Pejtona koji ponovo postiže poene i postavlja rezultat na 27:0 uz uspešno pretvaranje Nebojše Božanića.

Odbrana domaćina je bila na zavidnom nivou i nije dozvolila Celtisima pomeraju loptu od svoje end zone. Nakon izblokiranog panta, Marko Vujanac je pokupio loptu i postigao nove poene za kragujevčane – rezultat je 34:0 uz uspešno pretvaranje. Odbrana je i nakon toga nastavila sa dobrom igrom. Brajan Pejton je pukupio fambl i postigao svoj drugi tačdaun za rezultat 40:0 (PAT neuspešan).

Somborčani su napade uglavnom započinjali blizu svoje end zone što im je dodatno otežavalo igru u napadu. Kvoterbek Celtisa je bacio loš pas, Srđan Đokić je presekao loptu i prošetao se do end zone – 47:0 (PAT uspešan).

Kragujevčani su i dalje nastavili sa ubedljivom igrom, a sledeće poene postiže Aleksandar Ristić nakon pasa Bedvela za 53 jarde. Rezultat je 54:0 (PAT uspešan). Bedvel kasnije pronalazi i Filipa Nedeljkovića, mladog kapitena koji postavlja rezulat na 61:0 (PAT uspešan). Na kraju prvog poluvremena, prve poene u ovoj sezoni postiže i mladi raninbek, Miloš Pavlić, nakon trčanja na 1 jard od end zone. Rezultat je bio 68:0 (PAT upsešan).

U drugom poluvremenu Veprovi daju šansu mlađim igračima, a šansu je dobio i Stefan Stefanović, mladi kvoterbek juniorske reprezentacije Srbije.

Poslednje poene na utakmici je postigao Veljko Petrović, iskusni raninbek koji je istrčao 23 jarde i stavio tačku na ovu utakmicu. Rezultat je 74:0 (PAT uspešan).

Na kraju utakmice smo popričali sa Stenom Bedvelom, kvoterbekom i trenerom Veprova:

– Ovo je bio dobar početak sezone. Kao trener ne mogu puno da se žalim pošto smo pobedili 74:0. U isto vreme, dosta stvari treba da ispravimo i da unapredimo pre utakmice sa Vukovima – ističe Sten Bedvel.

U sledećem kolu Veprovi dočekuju svoje najveće rivale, Vukove iz Beograda. Utakmica će se odigrati u nedelju, 3. aprila sa početkom u 15h na već poznatom stadionu FK Sušica u Kragujevcu.

STATISTIKA

Semafor:

7:0 Džeremi Pejton vraćanje kikofa 73 jarde, Nebojša Božović uspešan PAT.
14:0 Brajan Pejton vraćanje panta 52 jarde, neuspešan PAT.
20:0 Sten Bedvel pas ka Džeremiju Pejtonu 55 jardi, Nebojša Božović uspešan PAT.
27:0 Sten Bedvel pas ka Džeremiju Pejtonu 50 jardi, Nebojša Božović uspešan PAT.
34:0 Marko Vujanac vraćanje fambla 1 jard, Nebojša Božović uspešan PAT.
40:0 Brajan Pejton vraćanje fambla 56 jardi, neuspešan PAT,
47:0 Srđan Đokić vraćanje intersepcije 1 jard, Nebojša Božović uspešan PAT.
54:0 Sten Bedvel pas ka Aleksandru Ristiću 53 jarde, Nebojša Božović uspešan PAT.
61:0 Sten Bedvel pas ka Filipu Nedeljkoviću (c) 25 jardi, Nebojša Božović uspešan PAT.
68:0 Miloš Pavlić trčanje 1 jard, Nebojša Božović uspešan PAT.
74:0 Veljko Petrović trčanje 23 jarde, neuspešan PAT.

Izvor: wildboars.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!