KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zorić sprečio radost „crveno-belih“ u prestonici Šumadije

U poslednjoj utakmici na svom “Čika Dači” ove sezone, fudbaleri Radničkog 1923 remizirali su sa šampionom Srbije, ekipom Crvene zvezde – 1:1 (0:0). “Crveni” su se tako na dostojan način oprostili od svoje verne publike koja ih je zdušno bodrila tokom čitave sezone i zakazali novo viđenje za sredinu jula, kada je planiran početak novog šampionata.

Foto: Darko Čojić (fkradnicki.com)

Lepo vreme, dobra atmosfera na tribinama, ali i ne baš preterano visok kvalitet igre obeležili su treći ovosezonski okršaj fudbalera Radničkog 1923 i Crvene zvezde. Šumadinci su i ovoga puta pružili žestok otpor “crveno-belima”, čak možda i za nijansu jači u odnosu na prethodni duel na “Čika Dači” u jesenjem delu šampionata. Na kraju su za borbenu i požrtvovanu igru nagrađeni vrednim bodom, koji im dosta znači na polju daljeg jačanja samopouzdanja.

Prvo poluvreme ostalo je u senci dva velika peha koja su zadesila Kragujevčane. Najpre je sredinom ovog perioda igre zbog povrede van terena morao najbolji strelac “crvenih” ove sezone Milutin Vidosavljević, da bi nedugo zatim ista sudbina zadesila i stamenog Filipa Ivanovića, što je izazvalo brojna “tumbanja” u formaciji Šumadinaca.

Utakmica je od samog početka poprimila očekivani tok. “Crveno-beli” su kontrolisali posed, napadali i pokušavali da napipaju pukotinu u izuzetno čvrstom defanzivnom bedemu Kragujevčana.

Prvu ozbiljniju priliku da ugroze gol domaćina izabranici trenera Miloša Milojevića imali su u 18. minutu, kada je Rakonjac uspeo da dođe do lopte između dvojice defanzivaca Radničkog, ali je njegov udarac osujetio oprezni Stojan Leković. Čuvar mreže Kragujevčana istakao se i u 31. minutu kada je zaustavio udarac Rodića, kao i u samom finišu prvog dela igre kada je efektnom paradom uspešno neutralisao još jedan pokušaj Rakonjca.

Mada su u prvih 45 minuta igre uglavnom vodili računa o odbrani svog gola, “crveni” su imali i jedan obećavajući izlet na protivničku polovinu terena, i to na samom početku utakmice, kada je Čolović dobro centrirao, a Zorić tukao glavom pored gola.

Sam početak drugog poluvremena nije doneo previše uzbuđenja, ali je bio primetan nešto odvažniji pristup u igri Šumadinaca. Ipak, prvu priliku u nastavku utakmice propustili su gosti. Katai je posle kornera zahvatio loptu glavom na ivici peterca, međutim Leković je još jednom panterskom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Uhvatili su se navijači Radničkog za glavu nakon neverovatnog promašaja Miloša Vidovića u 63. minutu. Dobio je kapiten kragujevačkog superligaša loptu kao na tacni od strane Luke Milunovića i umesto da je samo “ćušne” u protivničku mrežu, on ju je poslao pored gola. Minut kasnije još jedna prilika iz kategorije “stopostotnih” za Kragujevčane, ovoga puta za Luku Zorića, koji nije uspeo da kazni novu nesmotrenost defanzivaca gostujuće ekipe.

Na drugoj strani, Azarov i Rakonjac su bezuspešno pokušali da prevare Lekovića, koji je danas očigledno imao svoj dan. Ipak, mladom čuvaru mreže nije bilo spasa u 84. minutu nakon fantastičnog udarca Mirka Ivanića, koji je iskosa sa leve strane gađao i pogodio gornji desni ugao Lekovićevog gola, donevši tako dugo čekano vođstvo gostujućem timu.

Pogodak u ovoj fazi utakmice delovao bi deprimirajuće za maltene svaku ekipu, ali ne i za nepokolebljive Šumadince, koji su samo dva minuta kasnije uspeli da uzvrate udarac šampionu Srbije. Čolović je centrirao sa desne strane, Brazilac Evandro vratio loptu na ivicu peterca, gde se našao Luka Zorić, koji svojim četvrtim pogotkom u sezoni postavlja konačan rezultat ovog susreta.

Kolo pre kraja nadmetanja u Mozzart Bet Superligi Srbije ove sezone, Kragujevčani se nalaze na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa 42 sakupljena boda.

Ovogodišnje prvenstvo fudbaleri Radničkog 1923 završavaju gostovanjem ekipi Čukaričkog narednog vikenda.

RADNIČKI 1923 – CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
„Čika Dača“.
Gledalaca: 6 000.
Sudija: Nikola Đorđević (Aranđelovac)
Pomoćnici: Svetozar Živin (Novi Sad), Goran Beljin (Bela Crkva)
Strelci: Zorić u 86. minutu za Radnički 1923, a Ivanić u 84. minutu za Crvenu zvezdu.
Žuti kartoni: Maksimović, Srnić, Pecelj (Radnički 1923), Kangva (Crvena zvezda).

RADNIČKI 1923: Leković, Miličić, Pecelj, Ivanović (od 46. Ponjević), Mitrović, M. Vidović, Zorić (od 90. U. Vidović), Čolović, Vidosavljević (od 28. Srnić), Jovanović (od 46. Evandro), Milunović (od 75. Maksimović). Trener: Dejan Joksimović.

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević, Spajić (od 67. Eraković), Milunović, Leković (od 46. L. Nikolić), Mitrović (od 46. Mituljikić), Kangva, Mijailović, Rodić (od 67. Azarov), Katai, Mijatović (od 78. Ivanić), Rakonjac. Trener: Miloš Milojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!