KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Remi Radničkog 1923 i OFK Petrovca na otvaranju stadiona u Donjoj Trnavi

U generalnoj proveri pred start nove sezone u Super ligi Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 su na otvaranju novog fudbalskog kompleksa “Pampas” u Donjoj Trnavi remizirali sa crnogorskim prvoligašem OFK Petrovcem– 1:1 (0:1).

Duel kragujevačkog superligaša i člana Prve lige Crne Gore predstavljao je vrhunac fudbalske fešte na otvaranju velelepnog sportskog kompleksa u mestu Donja Trnava kraj Topole.

Program je otvorila utakmica kadetskih selekcija Radničkog 1923 i Akademije Duljaj iz Topole, koja je okončana u korist mladih Kragujevčana (2:0). Potom su snage odmerile ekipe Donje Trnave i Vlasine (1:1), da bi nakon nastupa padobranaca na teren istrčali fudbaleri Radničkog 1923 i OFK Petrovca, koji su prisutnoj publici priredili jednu jako dobru fudbalsku predstavu.

Pred sam početak utakmice, kapiten kragujevačkog superligaša Marko Mirić i najbolji igrač Lige Evrope i član srpskog nacionalnog tima Filip Kostić, koji je zajedno sa mnogobrojnim zvanicama iz svih sfera društvenog života Srbije uveličao ovu ceremoniju, uručili su Bratislavu Milanoviću, osnivaču i vlasniku “MAJND grupe”, pod čijim je pokroviteljstvom i izgrađen ovaj kompleks, dres Radničkog 1923, odnosno nacionalnog tima Srbije sa potpisima svih reprezentativaca.

Krenuli su Kragujevčani vrlo energično i već u 4. minutu uspeli su da zaprete preko mladog Đorđa Jovanovića, koji je pokušao udarcem iskosa sa desne strane da iznenadi golmana OFK Petrovca Milana Jelovca, ali je na kraju izborio samo korner za svoj tim. Potom je i Mirić zapretio udarcem sa ivice šesnaesterca, međutim, nije bio dovoljno precizan.

Ogromnu priliku da dođu do vođstva “crveni” su propustili u 17. minutu, kada je nakon prekršaja nad brzonogim Jovanovićem sudija Šišmanović dosudio kazneni udarac za kragujevački tim. Loptu je na “kreč” namestio kapiten Radničkog 1923 Marko Mirić, ali je njegov udarac sa jedanaest metara završio preko gola.

Promašeni jedanaesterac nije poremetio ritam Kragujevčana, koji su nastavili da pritiskaju svog rivala. Miloš Milisavljević je u 32. minutu lukavim udarcem u bliži ugao stavio Jelovca na ozbiljne muke, ali je čuvar mreže crnogorskog prvoligaša uspeo nekako da se snađe u ovoj situaciji.

Igrao se 42. minut kada je lopta prilikom centaršuta Dubljevića pogodila u ruku Ljubišu Pecelja, što je sudiju Šišmanovića navelo da po drugi put pokaže na “belu tačku”, ovoga puta u korist crnogorskog tima. Za razliku od kapitena Radničkog 1923 Marka Mirića, fudbaler OFK Petrovca Jovan Vujović bio je nepogrešiv sa jedanaest metara.

Obe ekipe su u drugo poluvreme ušle sa potpuno izmenjenim postavama. U takvoj konstelaciji snaga bolje su se snašli Šumadinci, koji su u 60. minutu uspeli stignu do izjednačenja. Bila je to akcija u tri poteza, koju je započeo Kur, da bi potom Ubiparip odložio loptu do Brnovića, koji je dobro odmerenim, prizemnim udarcem sa ivice šesnaesterca primorao Jelovca na kapitulaciju.

Veliki peh zadesio je Kragujevčane u 76. minutu utakmice, kada je Nikola Kovačević u pokušaju da izblokira udarac protivničkog fudbalera doživeo težu povredu zgloba, zbog koje je hitno transportovan u najbližu zdravstvenu ustanovu.

Do kraja utakmice beležimo još dva solidna pokušaja Ubiparipa glavom, koji nisu doneli promenu rezultata.

Dejan Joksimović i njegovi saradnici iz stručnog štaba imaće još nekih osam dana da dodatno zategnu redove svog tima, kako bi “crveni” spremno ušli u novu superligašku sezonu, koju započinju 11. jula na gostovanju ekipi Kolubare u Lazarevcu.

RADNIČKI 1923 – OFK PETROVAC 1:1 (0:1)

DONJA TRNAVA
Stadion:
SC “Pampas”.
Sudija: Dobrivoje Šišmanović (Maslaševo)
Strelci: Brnović u 60. minutu za Radnički 1923, a Vujović u 42. minutu iz jedanaesterca za OFK Petrovac.

RADNIČKI 1923: Leković, Janković, Pecelj, Ivanović, Cvetinović, M. Vidović, Krajišnik Milisavljević, Jovanović, Stoiljković, Mirić. Igrali su još: Raičević, Vlajković, Zorić, N. Kovačević, Tomović, Miličić, U. Vidović, Srnić, Brnović, Kur, Tomić i Ubiparip. Trener: Dejan Joksimović.

OFK PETROVAC: Jelovac, Vojvodić, Radinović, Augusto, Radenović, Mikielj, Mendi, Vujović, Babić, Dubljević, Vicković. Igrali su još: Radošević, Milić, Matejić, Marković, Medigović, Zonjić, Zvrko, Rodrigo, Boričić i Perović. Trener: Mladen Lambulić.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!