KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Lukić „sačuvao kožu“ Šumadincima

U više nego skromnoj fudbalskoj predstavi na stadionu u Lučanima, fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 i domaće Mladosti odigrali su bez golova u utakmici 3. kola plej-aut faze Linglong Super lige Srbije – 0:0. Ključan detalj susreta dogodio se u 65. minutu, kada je čuvar mreže kragujevačkog superligaša Ognjen Lukić uspeo da zaustavi udarac najboljeg strelca ekipe iz Lučana Milana Bojovića sa “bele tačke”.

Da li zbog prevelikog respekta prema domaćinu ili zbog pobede Novog Pazara u Lazerevcu koja je stvorila dodatni pritisak na izabranike trenera Nenada Lalatovića, “crveni” su prilično stegnuto ušli u današnju utakmicu i dugo im je trebalo da se “otkrave”. Lučanci su, istini za volju, imali veći posed lopte i terensku inicijativu tokom svih devedeset minuta igre, ali su retko uspevali da ozbiljnje ugroze gol kragujevačkog superligaša.

Pred sam početak utakmice odata je pošta Radošu Milovanoviću, bivšem fudbaleru i počasnom predsedniku Fudbalskog kluba Mladost, koji je najzaslužniji za procvat lučanskog superligaša u poslednjoj deceniji.

Malo toga viđeno je u prvih 45 minuta susreta. Osim pokušaja Lekovića i Bojovića posle kornera nije bilo previše detalja vrednih pažnje u prvom delu utakmice.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici viđeno je tek u 52. minutu, kada je posle centaršuta Aleksandra Varjačića sa desne strane, kapiten Kragujevčana Marko Mirić tukao glavom sa ivice peterca, ali je golman Mladosti Ivan Kostić bio na visini zadatka.

Kapiten Marko Mirić propustio je najbolju priliku za kragujevački tim na današnjoj utakmici

Par minuta kasnije Nikola Kovačević je udarcem sa distance pokušao da iznenadi čuvara mreže lučanskog superligaša, ali je na kraju izvukao samo udarac iz ugla.

Na drugoj strani, dobar udarac Hrkaća u 64. minutu bio je najava onoga što će uslediti samo minut kasnije, kada je Saša Jovanović vešto izigrao dvojicu fudbalera Radničkog 1923, da bi ga potom oborio golman kragujevačkog superligaša Ognjen Lukić, nakon čega glavni arbitar utakmice Marko Ivković iz Lajkovca pokazao na “belu tačku”.

Odgovornost da izvede najstrožu kaznu na sebe je preuzeo superligaški “kralj strelaca” Milan Bojović, ali je njegovu nameru prozreo sjajni Lukić, koji je tako od potencijalnog tragičara izrastao u heroja današnje utakmice.

Poslednju priliku na utakmici imao je Zoran Danoski, koji je nakon duplog pasa sa mladim Gordićem šutirao preko gola.

S obzirom na sve viđeno, čini se da je podela plena možda i najpravedniji ishod današnje fudbalske bitk na stadionu u Lučanima.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića tako su dopisali još jedan vredan bod u borbi za opstanak, koja se sve više zahuktava, naročito nakon današnje pobede Novog Pazara u Lazarevcu.

Sada su se Pazarci bodovno izjednačili sa Kragujevčanima, čime njihov predstojeći međusobni okršaj u subotu na stadionu kraj Jošanice još više dobija na značaju.

MLADOST – RADNIČKI 1923 0:0

LUČANI
Stadion:
FK Mladost.
Gledalaca: 200.
Sudija: Marko Ivković (Lajkovac).
Pomoćnici: Slobodan Pavlović (Užice), Milan Pašajlić (Raška).
Žuti kartoni: Cvetković, Bojović (Mladost)

MLADOST: Kostić, Cvetković, Leković, Hrkać, Mićović, Baha, Tumbasević, Gordić, Jovanović, Danoski (od 73. Radivojević), Bojović. Trener: Dragiša Žunić.

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Pecelj, Andrić, N. Kovačević, M. Vidović, Milisavljević, Brnović (od 87. Srnić), Mirić, Tomić (od 79. Ubiparip), Trifunović (od 58. Maksimović). Trener: Nenad Lalatović.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!