KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Hrabri Radnički 1923 sa desetoricom do boda u Surdulici

Četvrti ovosezonski duel surduličkog Radnika i kragujevačkog Radničkog 1923 obeležili su diskutabilan vodeći gol Surduličana, zatim teška povreda iskusnog Vuka Mitoševića, ali i herojska igra Kragujevčana, koji su sa desetoricom igrača uspeli da nadoknade zaostatak od jednog gola i osvoje jako vredan bod u daljoj borbi za očuvanje superligaškog statusa – 1:1 (0:1).

Sunčan i topao aprilski dan predstavljao je idealan dekor za jednu lepu fudbalsku predstavu na Gradskom stadionu u Surdulici.

Nažalost, dobra fudbalska atmosfera narušena je već nakon desetak minuta susreta i to zaslugom pojedinca iz publike, koji je na današnju utakmicu došao sa očiglednom namerom da provocira i vređa trenera kragujevačkog tima Nenada Lalatovića. Usledio je međusobni verbalni obračun, nakon čega je sudija Minaković isključio stratega kragujevačkog tima, koji je morao da se preseli na tribine, odakle je u nastavku utakmice delio savete svojim izabranicima.

Prvo pravo fudbalsko uzbuđenje na meču zabeležili smo u 16. minutu, kada se posle povratne lopte Ljubiše Pecelja, Saša Jovanović našao u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, ali je njegov udarac sa desetak metara uspeo da zaustavi golman Radnika Stefan Ranđelović.

Uzvratili su domaći najpre preko Duronjića, a potom i Spasića, međutim, nije bilo potrebe za intervencijom od strane golmana Radničkog 1923 Ognjena Lukića. Usledio je potom novi pokušaj Saše Jovanovića, ovoga puta sa znatno veće distance, koji je završio daleko van okvira gola.

Vodeći gol Surduličana u 37. minutu sigurno će ponovo dovesti u pitanje upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Nakon ne previše obećavajuće akcije domaćeg tima, lopta je došla do Spasića, koji je posle više nego očigledne igre rukom uspeo da zatrese mrežu kragujevačkog tima. Sudija Minaković je prvobitno i pokazao da je napadač Radnika rukom uštopovao loptu, ali je na intervenciju od strane kolega iz VAR sobe ipak odlučio da prizna pogodak.

Svi potonji protesti fudbalera Radničkog 1923 bili su uzaludni, tako da je domaći tim na odmor ipak otišao sa minimalnim kapitalom.

Detalj koji je definitivno stavio mrlju na današnju fudbalsku predstavu dogodio se u uvodnim minutima drugog poluvremena, kada je nakon oštrog starta Nedeljka Piščevića iskusni Vuk Mitošević zaradio prelom noge, pa je kolima Hitne pomoći prevežen u obližnju bolnicu.

Piščević je zbog ovog oštrog, ali nenamernog starta zaradio direktan crveni karton, tako da su Kragujevčani pored rezultatskog od tog momenta morali da se suoče i sa brojčanim deficitom. Ipak, sve to nije obeshrabrilo momke u crvenim dresovima, koji su sa još većom odlučnošću nastavili dalju borbu na terenu.

Hrabra i borbena igra Šumadincima se isplatila u 69. minutu, kada je mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović, koji je početkom drugog poluvremena zamenio Sašu Jovanovića, uspeo da iznenadi golmana Radnika Ranđelovića i donese priželjkivano izjednačenje svom timu.

Mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović najzaslužniji je što se „crveni“ iz Surdulice vraćaju neporaženi

Osim solidnog pokušaja Subotića sa distance, nije bilo većih uzbuđenja u poslednjih dvadesetak minuta susreta. Interesantno je napomenuti da je u samom finišu utakmice zbog protesta isključenje zaradio i strateg domaćeg tima Dušan Đorđević, tako da su oba šefa struke završetak današnjeg susreta dočekala na tribinama.

Kragujevčani su tako dopisali još jedan jako vredan bod, kojim su se dodatno približili ostvarenju svog konačnog cilja, a to opstanak u ligi.

“Crveni” će u drugoj utakmici plej-aut faze, u četvrtak, 21. aprila, ugostiti ekipu lazarevačke Kolubare na stadionu “Čika Dača”. Početak susreta predviđen je za 15 časova.

RADNIK – RADNIČKI 1923 1:1 (1:0)

SURDULICA
Stadion:
FK Radnik.
Gledalaca: 400.
Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad).
Pomoćnici: Svetozar Živin, Milan Šutulović (obojica iz Novog Sada).
Strelci: Spasić u 37. minutu za Radnik, a Brnović u 69. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Damjanac, Maksimović, Brnović (Radnički 1923), Spasić, Radmanovac (Radnik).
Crveni kartoni: Piščević (Radnički 1923) u 49. minutu.

RADNIK: Ranđelović, Hodžić, Stojanović, Radmanovac, Jokić, Mitošević (od 52. Nedeljković), Medić (od 76. Subotić), Duronjić (od 60. Oreščanin), Babić (od 76. Bjedov), Lukić, Spasić. Trener: Dušan Đorđević.

RADNIČKI 1923: Lukić, Andrić, Pecelj, N. Kovačević, Damjanac (od 46. Varjačić), M. Vidović, Piščević, Milisavljević (od 46. Maksimović), Tomić (od 68. Ubiparip), S. Jovanović (od 52. Brnović), Mirić (od 89. Trifunović). Trener: Nenad Lalatović.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!