KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani nemoćni u duelu sa beogradskim „crveno-belima“

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu Srbije, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u utakmici poslednjeg, 30. kola preliminarnog dela takmičenja u Linglong Tajer Super ligi Srbije – 1:4 (0:1). Izabranici trenera Nenada Lalatovića dobro su se držali sve do početka drugog poluvremena, kada su “crveno-beli” sa dva ekspresna pogotka rešili pitanje pobednika današnjeg susreta.

Bez četvorice standardnih prvotimaca, kragujevački superligaš nije bio u stanju da pruži značajniji otpor braniocu titule, kome su bodovi na ovoj utakmici bili neophodni kako bi osigurao prvo mesto na tabeli pred početak plej-ofa.

Zbog toga i ne čudi to što su “crveno-beli” od samog starta nametnuli žestok ritam igre, gledajući kako da što pre “otključaju” bravu borbenih Šumadinaca, koji su se vrlo umešno branili u uvodnim minutima utakmice.

Prvu ozbiljniju priliku za domaće propustio je kapiten Aleksandar Katai u 14. minutu, kada je posle sjajnog proigravanja od strane Mirka Ivanića šutirao pored stative. Samo dva minuta kasnije Katai je uposlio Ohija, koji sa ivice peterca loptu šalje preko gola.

Radovan Pankov, koji je danas obeležio mali jubilej – stotu utakmicu u Zvezdinom dresu, pokušao je u 24. minutu da iznenadi Lukića udarcem sa distance, ali nije bio dovoljno precizan.

Dva minuta kasnije “crveno-beli” uz dosta sreće stižu do vođstva. Lopta je nakon udarca Ohija i intervencije Nikole Andrića došla do Slavoljuba Srnića, koji praktično “iz mrtvog ugla” uspeva da pronađe put do mreže kragujevačkog tima.

Usledili su pokušaji Gajića i Kataija sa distance koji nisu zadali previše problema golmanu Radničkog 1923 Ognjenu Lukiću. Kapiten “crveno-belih” je još jednom zapretio, ovoga puta udarcem glavom sa nekih 6-7, ali je lopta završila pored gola.

Vredan pomena bio je i Srnićev udarac sa ivice šesnaesterca, koji je naterao mladog Lukića da zagreje dlanove, a do odlaska na odmor beležimo još jedan pokušaj Kataija sa distance, kao i udarac glavom Pankova u završnim minutima prvog poluvremena.

Sedam minuta igre u drugom poluvremenu bilo je potrebno domaćinu da uveća početni kapital. Loptu koju je Katai namenio Pavkovu spremno je na drugoj stativi sačekao Ben, da bi je potom bez većih problema sproveo u mrežu pored nemoćnog Lukića.

Nije se dugo čekalo na novu promenu na semaforu. Igrao se 56. minut kada je Mirko Ivanić na asistenciju Marka Gajića laserski preciznim udarcem poslao loptu u donji levi ugao Lukićevog gola.

Mladi Nemanja Motika, koji je sredinom drugog poluvremena zamenio Mirka Ivanića, u 78. minutu postiže svoj prvenac u crveno-belom dresu i to nakon efektne asistencije Slavoljuba Srnića petom.

Na drugoj strani, Kragujevčani su u samom finišu utakmice uspeli da dođu do počasnog pogotka preko rezerviste Đorđa Maksimovića, koji je iz drugog pokušaja nadmudrio mladog čuvara mreže beogradskog tima Miloša Gordića.

Početak plej-auta fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju sa solidnim kapitalom od trideset osvojenih bodova, pri čemu su čak četrnaest inkasirali pod trenerskom palicom Nenada Lalatovića.

Sa koje pozicije će “crveni” startovati u plej-autu biće poznato po okončanju poslednje tri utakmice 30. kola, koje su na programu u ponedeljak.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1923 4:1 (1:0)

BEOGRAD
Stadion
: “Rajko Mitić”.
Gledalaca: 6 000.
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac).
Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ (Subotica), Dragan Peranović (Šajkaš).
Strelci: Srnić u 26, Ben u 52, Ivanić u 56. i Motika u 78. minutu za Crvenu zvezdu, a Maksimović u 86. minutu za Radnički 1923.
Žuti karton: Damjanac (Radnički 1923).

CRVENA ZVEZDA: Gordić, Gajić, Rodić (od 60. Pićini), Pankov, Dragović, Krstičić, Srnić, Ivanić (od 60. Motika), Ben (od 73. Stanković), Katai (od 60. Stanić), Ohi (od 46. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Andrić, N. Kovačević, Damjanac, M. Vidović, Piščević, Milisavljević (od 83. Srnić), Brnović (od 64. Maksimović), Mirić, Tomić (od 73. Trifunović). Trener: Nenad Lalatović.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!