KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dželebdžić presudio Sušičanima

Fudbaleri Sušice pretrpeli su minimalan poraz na gostovanju požarevačkom Mladom radniku 1926 u utakmici 28. kola Srpske lige Zapad – 0:1 (0:1). Odlučio je pogodak Marka Dželebždića u samom finišu prvog poluvremena, koji je Požarevljanima doneo sva tri boda, a Sušičane doveo u poziciju da strepe za opstanak u srpskoligaškom rangu takmičenja.

Nastavlja se „sušni“ period kragujevačkog srpskoligaša, koji je nakon obećavajućeg starta prolećnog dela sezone upao u seriju nešto slabijih rezultata, koja je za posledicu imala značajan pad na tabeli. Od ekipe koja se u jednom trenutku nalazila na visokoj petoj poziciji srpskoligaške tabele, Sušica je došla u situaciju da je od opasne zone deli svega pet bodova.

Gostovanje u Požarevcu za Sušičane je došlo nakon dva uzastopna remija u susretima sa ekipama iz gornjeg dela tabele, Trepčom i Jedinstvom, koji su nagovestili nešto bolji period za pulene trenera Vladimira Božovića. Izašli su fudbaleri Sušice odlučno na megdan domaćem Mladom radniku 1926, ali ih je trenutak nepažnje u samom finišu prvog poluvremena koštao gubitka bodova.

Vulić je na samom startu utakmice pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora da ugrozi golmana Mladog radnika Draškovića, ali je loše zahvatio loptu, koja je na kraju završila daleko od cilja.

Ilija Đorđević je 8. minutu prošao po desnoj strani, a onda pokušao povratnom loptom da uposli svoje saigrače iz napada, međutim nameru kapitena Mladog radnika osujetio je mladi golman Sušice Đorđe Bulatović, koji je na ovoj utakmici dobio šansu među stativama umesto standardnog Alekse Pešića.

Samo dva minuta kasnije nova opasnost nadvila se pred golom kragujevačkog tima. Posle centaršuta sa leve strane i nespretne reakcije mladog štopera Sušice Martinovića, lopta je došla do Luke Markovića, koji sa pet metara pogađa stativu.

Istom merom revanširao se najbolji strelac i kapiten Sušice Nenad Đurđević u 29. minutu, kada je posle odlične dijagonale Nikole Đukića i smušene reakcije domaće odbrane praktično nadmudrio Draškovića, koji je samo zahvaljujući stativi ostao nesavladan u ovoj situaciji.

U trenutku kada su igrači oba tima već uveliko razmišljali o odmoru, napadač Mladog radnika Marko Dželebdžić je iskoristio upotrebljiv centaršut Krstića sa leve strane i sa šest metara glavom prosledio loptu u gol Sušice.

Pokušavali su domaći u nastavku utakmice da dođu do još jednog pogotka, kako bi osigurali trijumf. Stvorili su Požarevljani par dobrih prilika, još jednom su pogađali i okvir gola Sušice, ali se rezultat nije promenio do kraja utakmice.

Na drugoj strani, Kragujevčani u drugom poluvremenu nisu stvorili bilo kakvu ozbiljniju priliku iz koje bi mogli da dođu do eventualnog izjednačenja, pa su na kraju bili primorani da potpišu svoju devetu kapitulaciju u ovoj sezoni.

Šest kola pre kraja takmičenja u Srpskoj ligi Zapad, fudbaleri Sušice zauzimaju 11. mesto na tabeli sa 39 osvojenih bodova, pet više u odnosu na ekipu Jošanice, koja je prva „ispod crte“.

Priliku da promeni negativan rezultatski kurs, ekipa trenera Vladimira Božovića imaće nastupajućeg vikenda, kada će na svom stadionu ugostiti dužnika iz jesenjeg dela sezone, ekipu Slobode iz Užica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!