KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Resničani pobedili u Beloševcu (FOTO)

U prvoj probnoj utakmici u sklopu priprema za nastavak sezone u Šumadijsko-raškoj zoni fudbaleri Budućnosti bili su uspešniji od gradskog ligaša Pobede sa 2:1. Šumadija 1903 je sa imenjakom u Toponici odigrala nerešeno (4:4), a Korićani su gostovali u Rekovcu, gde su izgubili od zonaša Levča (1:2).

Fudbaleri Budućnosti postigli su dva gola u Beloševcu, što je bilo dovoljno za prvu
pobedu

U susretu zonaša iz Resnika i gradskog prvoligaša u Beloševcu, obe ekipe nastupile su sa „tankim“ klupama. Budućnost je na teren izašla bez prvotimaca Brdara, Kostića, Milosavljevića i Erića, ali i sa novim golmanom Rafailovićem iz lajkovačkog Zadrugara.

Beloševčani su odigrali bez šestorice prvotimaca iz prethodne polusezone, koju su su okončali na četvrtom mestu u Prvoj gradskoj ligi. Međutim, odbrambeni red su pojačali golmanom Milutinovićem, koji se vratio iz Resnika, Ilićem iz Korićana, kao i bekom Vukojičićem, pridošlicom iz toponičke Šumadije.

Fudbaleri Pobede boljom igrom u drugom poluvremenu suprostavili se zonašu iz Resnika

Trener Milutin Čare Novaković na raspolaganju sada ima ukupno 23 igrača, od kojih se nekoliko danas nije pojavilo na terenu.

Iskusnija ekipa Budućnosti koju vodi Dragoslav Ristović, raniji trener Vodojaže, brzo je došla u vođstvo. Jedan od najmlađih igrača Resničana Dalibor Vasiljević u osmom minutu savladao je golmana Milutinovića posle greške domaćih štopera.

Dalibor Vasiljević postigao je vodeći pogodak za Resničane

U 20. minutu prvi ozbiljniji udarac na gol gostiju iz Resnika uputio je jedan od najzapaženijih u redovima Pobede Bojan Šorić, ali nije iznenadio golmana Rafailovića.

Pet minuta kasnije Budućnost je povećala prednost na 2:0. Posle udarca iz prekida i kratko odbijene lopte od golmana, u listu strelaca upisao se Mirko Vasović.    

U drugom poluvremenu Beloševčani su odigrali bolje i uspeli su da postignu gol. U 60. minutu Šorić je utrčao na ubačenu dugu loptu Ivankovića i savladao Rafailovića. Resničani su reklamirali ofsajd, ali je sudija Petar Ivanović, koji je sudio bez pomoćnika, pokazao na centar.

Bojan Šorić je pogotkom ublažio poraz Beloševčana

Imali su gosti iz Resnika šansu i za treći pogodak, ali je Nikolić sa pet-šest metara slabo zahvatio loptu i ona je završila u rukama domaćeg golmana Milutinovića.

POBEDA – BUDUĆNOST (Resnik) 1:2 (0:2)

Igralište: Pored pruge u Beloševcu.
Gledalaca: 50.
Sudija: Petar Ivanović (Kragujevac).
Strelci: Šorić u 60. minutu za Pobedu, a Vasiljević u 8. i Nikolić u 25. minutu za Budućnost.

POBEDA: Milutinović, Vukojičić, Đorđević, Todorović, Stojadinović, Pavlović, Ilić, Petrović, Maksimović, Đinović, Šorić. Igrali su još: Ivanković, Davidović, Milosavljević.

BUDUĆNOST: Rafailović, Stefanović, Dragutinović, Vasović, Stevanović, Beloica, Erić, Nikolić, Lepović, Vasiljević, Trifunović. Igrali su još: Ćirković, Pavlović, Jovanović, S. Đaković, N. Đaković.

Resničani su dogovorili još tri probna susreta – sa Slobodom u Grbicama, Šumadijom u Toponici i Vodojažom u Grošnici, a za narednu nedelju traže još jednog protivnika.

Pobeda je, pored današnjeg susreta, zakazala još šest kontrolnih utakmica, a prvi protivnik u nedelju je Šumadija u Toponici.

GOLEADA U TOPONICI

Podmlađeni tim zonaša sa Bubnja danas je prvu proveru imao sa imenjakom Šumadijom u Toponici i odigrao je nerešeno – 4:4.

Domaćini su tri puta bili u vođstvu, a dva pogotka postigli su sa bele tačke. Toponičane je doveo u vođstvo Ćabak iz penala, a izjednačio je Stefanović, koji je ujedno i postavio rezultat prvog poluvremena.

Posle odmora igrači obe ekipe su se razigrali i postigli još šest pogodaka, po tri na obe strane. Posle kornera Kovačević je doneo domaćinu drugo vođtvo na utakmici, da bi nedugo zatim Stefanović svojim drugim pogotkom izjednačio na 2:2.

Drugim udarcem sa bele tačke Čabak je i treći put doveo u vođstvo Šumadiju, savladavši novog golmana zonaša sa Bubnja Ristovića, koji je došao iz Radničkog 1923.

Mladi igrači Šumadije 1903 nisu se predavali i preko Šapića izjednačili su na 3:3. Matanović je postigao četvrti pogodak za Toponičane, a u finišu utakmice Rejman je izjednačio na 4:4.

Petar Rejman je postigao četvrti pogodak u Toponici za Šumadiju 1903

Ekipa Šumadije 1903 sa kombinovanim sastavom u sredu će gostovati u Batočini, gde će odigrati drugu probnu utakmicu sa Slogom, a u nedelju u 15 časova na veštačkoj travi stadiona „Čika Dača“  dočekuje Šumadiju iz Aranđelovca.

Dogovoreni su još susreti sa Radničkim u Svilajncu i Poletom u Ljubiću. Dve poslednje provere, ukoliko vremenske prilike to dozvole, Šumadija 1903 će imati na Bubnju protiv Proleter Mihajlovca i Petra Dobrnjca iz Dobrnje.

Prvu probnu utakmicu odigrala je danas i ekipa Korićana, koja je pod vođstvom novog trenera Milana Petre Petrovića gostovala u Rekovcu. Iako je kragujevački zonaš vodio sa 1:0 pogotkom Vladimira Čpajaka, Levač je preokrenuo rezultat u svoju korist i pobedio sa 2:1.

Naredne nedelje Korićani se sastaju sa Srbijom u Ilićevu, a imaju dogovoren susret i sa Jedinstvom iz Užica.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!