KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbaleri Vodojaže pobedom popravili bodovni saldo (FOTO)

Grošnički zonaš, pored priprema za istorijsku utakmicu sa Partizanom u Kupu Srbije, danas je zabeležio drugu vezanu pobedu protiv Apolona 2018 od 2:1 i napravio skok u gornji deo tabele. Resničani su igrali nerešeno (2:2) sa Omladincem u Novom Selu, a Šumadija 1903 i Korićani se za bodove bore sutra u gostima.

Igrači Vodojaže sa trenerom Matićem zabeležili važnu pobedu pred duel sa Partizanom u Kupu Srbije

Posle uspeha u Gruži, fudbaleri Vodojaže su u susretu sa mladim timom Apolona 2018 iz Kovača kod Kraljeva zabeležili važnu pobedu, kako za popravljanje plasmanja na tabeli, tako i za ohrabrenje pred izuzetno važnu utakmicu u Kupu Srbije sa Partizanom, koja ih očekuje u sredu. Ovaj susret odigran je Sušici, kako bi se što bolje pripremio teren u Grošnici za doček aktuelnog osvjača nacionalnog kupa.

Trener Duško Matić ukazao je poverenje kombinovanom timu, bez osmorice prvotimaca, od kojih su neki odmarali, a kapiten Uroš Vuković pauzirao zbog crvenog kartona u Gruži, pa će protiv Partizana ekipa Vodojaže nastupiti u kompletnom sastvu. I gosti su došli sa svega 12 igrača, od kojih su samo dva bila starija od 20 godina, što je olakšalo posao Grošničanima da dođu do bodova u susretu koji je protekao bez kartona i u prijateljskom duhu.

Iskusniji Grošničani (beli dresovi) odigrali sa više motiva i zasluženo pobedili

Grošničani su odigrali sa više motiva i to im se isplatilo, ali su gosti na sredini terena igrali bolje i imali dve šanse da dođu u vođsto. U 20. minutu napadač Pantelić na ivici peterca nije stigao da ubaci centriranu loptu u mrežu golmana Šarca. Četri minuta kasnije igrači Apolona propustili su još jednu priliku za gol. Kratko odbijena lopta od golmana Vodojaže došla je do Stankovića, čiji je udarac iz blizine izblokiran i opasnost otklonjena.

I kao što često biva kada se šane ne iskoriste sledi kazna. To se desilo i mladim igračima Apolona 2018. U 26. minutu Đurić je napravio „mali šou“ kroz odbranu gostiju preko leve strane i matirao golmana Nikolića za 1:0.

Miloš Đurić (desno) doveo Vodojažu u Vođstvo, a Stefan Dajić osigurao pobedu

Ovaj pogodak uticao je da igrači Vodojaže krenu ofanzivnije i utakmicu reše u prvom poluvremenu. Pokušali su to da ostvare štoper Mijaličić i Komatina u špicu napada, ali su bili neprecizni, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćina.

U drugom poluvremenu Grošničani su krenuli ofanzivnije i stvarali više šansi. U 55. minutu bek Gajić je sa ivice šesnaesterca dobro ciljao, ali je lopta završila u rukama protivničkog golmana. Tri minuta kasnije posle ofanzive pred golom gostiju u povoljnoj prilici bio je Komatina, jedan od najiskusnijih u ekipi Vodojaže, ali je umesto šuta na gol pokušao da odigra povratnu loptu i šansa je propala.

Na drugoj strani pripretio je Jovanović odličnim udarcem koji je završio pored same stative golmana Šarca.

U 68. minutu, posle centaršuta sa desne strane pred golom gostiju najbolje se snašao Dajić i glavom loptu poslao pored golmana Nikolića.

Drugi pogodak Dajića za Vodojažu na današnjoj utakmici u Sušici

Ovaj pogotak i vođstvo od 2:0 uticalo je na igrače Vodojaže da pomisle kako je susret rešen u njihovu korist, ali se na terenu pokazalo da nije tako. Opušteniju igru domaćina iskoristili su gosti da preuzmu inicijativu i češće ugrožavaju gol Vodojaže.

U 77. minutu dobru priliku za gol imao je Pantelić, koji je prošao kroz odbranu, ali je šutirao pored gola. Samo dva minuta kasnije, u drugom pokušaju bio je precizniji i smanjio vođstvo Grošničana na 2:1, što je bio i konačan ishod današnjeg susreta na stadionu u Sušici.

Ekipa Apolona 2019 u drugom poluvremenu postigla gol, ali izgubila bodove

Ovom pobedom Vodojaža je sa 10. mesta skočila na šestu poziciju na tabeli sa 13 bodova.   

VODOJAŽA – APOLON 2018 2:1 (1:0)

Stadion: U Sušici.
Gledalaca: 50.
Sudija: Admir Ejupović (Novi Pazar).
Pomoćnici: Nermin Bihorac (Novi Pazar), Marko Petrović (Knić).
Strelci: Đurić u 26. i Dajić u 79. za Vodojažu, a Pantelić u 79. minutu za Apolon 2018.

VODOJAŽA: Šarac, Jovanović, Gajić, Mijaličić, Dajić, Petrović, Dačović (od 50. Jekić), Đurić, Đokić, Perović (od 58. Obradović), Komatina (od 67. Vasiljević).

APOLON 2018: Nikolić, Debeljakovićć, Simović, Nedeljković, Jovanović, Pajković, Pantelić, Milićević, Bubaja, Stanković (od 52. Cvetković). Vučinić.

Fudbaleri Budućnosti iz Resnika su se sa gostovanja u Novom Selu vratili sa osvojenim bodom. Vodili su protiv Omladinca sa 2:0 golovima Vasiljevića i Kostića, ali je domaći tim u prvom poluvremenu smanjio prednost, a  posle odmora izjednačio na 2:2.

Preostala dva zonaša sa područja FSGKG igraju sutra u gostima. Korićani se u Toponici sastaju sa Šumadijom, a zonaš sa Bubnja za protivnika ima ekipu Goča iz Vrnjačke Banje.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!