KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbaleri Radničkog 1923 započinju takmičenje u Kupu Srbije

U sredu, 25. septembra, igraju se utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije. Voljom žreba, fudbaleri Radničkog 1923 gostovaće u Bačkoj Palanci ekipi OFK Bačke, sa kojom su nedavno odmerili snage u prvoligaškom društvu.

Naime, “crveni” su u 4. kolu Prve lige Srbije gostovali u Bačkoj Palanci, gde su u sudijskoj nadoknadi vremena pogotkom kapitena Lazara Petrovića došli do vrednog boda. Pokazali su Kragujevčani na toj utakmici da mogu dostojno parirati doskorašnjem superligašu i da uz nešto hrabriju igru imaju šansu i za povoljniji rezultat.

Nažalost, na predstojećoj utakmici u sastavu Radničkog neće biti junaka pređašnjeg duela Lazara Petrovića, koji odrađuje drugu utakmicu suspenzije posle crvenog kartona dobijenog u susretu sa Žarkovom. Da stvari budu gore, protiv Trajala se povredio i Petrovićev parnjak u zadnjoj liniji Nemanja Zdravković i pitanje je da li će ovaj pouzdani univerzalac uspeti da se oporavi do srede.

U svakom slučaju, trener Radničkog Darko Vojvodić nema nameru da previše kombinuje u Bačkoj Palanci i izvešće u ovom trenutku najboljih i najspremnijih jedanaest igrača.

– Izaći ćemo sa trenutno najjačim sastavom i pokušaćemo sve što je u našoj moći da prođemo dalje. – kratak je i jasan Vojvodić.

Radnički je u subotu na svom terenu odigrao bez golova (0:0) sa Trajalom. Ponovo su Kragujevčani kontrolisali igru i stvorili nekoliko izglednih prilika za gol, ali su strelci još jednom zatajili.

– Borili smo se i imali dosta šansi, koje nismo iskoristili. Srećom pa nismo kažnjeni za te promašaje. Generalno, malo smo razočarani remijem, jer smo zaslužili tri boda, ali šta da se radi, idemo dalje. – konstatovao je Lazar Raičević, koji je posle duže pauze usled povrede ponovo zauzeo mesto među stativama.

Kragujevački prvoligaš je u dosadašnjih deset kola Prve lige Srbije beležio promenljive rezultate, a nekom konstantom igre i rezultata ne može se podičiti ni ekipa OFK Bačke, koja ima samo bod više u odnosu kragujevački tim.

U predstojeći duel sa Kragujevčanima u Kupu Srbije ekipa iz Bačke Palanke ulazi nakon poraza od Kolubare na svom terenu (0:2). Prema tome, Bačka nije u dobrom momentumu, ali je to jedna vrlo kvalitetna i iskusna ekipa, koja će sigurno u sredu pokušati da se iskupi za neuspeh u susretu sa Lazarevčanima.

– Bačka je dosta dobra ekipa sa par iskusnih igrača, među kojima bih izdvojio kapitena Krstića, od koga maltene sve polazi. Mi se polako psihički dižemo posle onog poraza u Žarkovu, što smo pokazali i na utakmici sa Trajalom. Ukoliko u predstojeću utakmicu sa Bačkom uđemo sa maksimalnim pristupom, kao i do sada, očekujem prolaz dalje. – kategoričan je Raičević.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između OFK Bačke i Radničkog 1923 igra se u sredu, 25. septembra, od 17 časova na stadionu “Slavko Maletin Vava” u Bačkoj Palanci.

Napomenimo i to da se u šesnaestini finala Kupa Srbije igra samo jedna utakmica. Ukoliko posle regularnih devedeset minuta rezultat bude nerešen, pitanje pobednika rešiće se izvođenjem jedanaesteraca.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!