KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija 1903 slavila protiv Kraljevčana (FOTO)

U prvoj utakmici 25. kola Šumadijsko-raške zone, podmlađeni tim sa Bubnja danas je pobedio drugoplasiranu Slogu iz Kraljeva pogotkom Arsenija Kočanovića u 78. minutu. Lider na tabeli Sušica u subotu gostuje u Kovačima, gde se sastaje sa Apolonom 2018, dok Vodojaža odlazi u Toponicu na duel sa Šumadijom.

Podmlađeni tim Šumadije 1903 odigrao je dobro i zabeležio pobedu protiv Sloge

U susretu dve podmlađene ekipe Šumadije 1903 i kraljevačke Sloge prikazan je dobar fudbal za ovaj rang takmičenja. Obe ekipe odigrale su borbeno kao da se radi o borbi za prvo mesto, iako ovaj susret nije mnogo odlučivao o plasmanu.

Kraljevčani su kao drugoplasirana ekipa na tabeli stekli veliku prednost u odnosu na treću Trepču, ali su izgubili šansu za viši plasman, jer, kako su nam potvrdili u kancelariji Fudbalskog regiona Zapadne Srbije, za sada samo prvoplasirana ekipa ide u viši rang.

Ekipa Sloge nije uspela da postigne gol i vratila se u Kraljevo bez bodova

Ovo je bio drugi uzastopni derbi igrača Šumadije 1903. Posle nedeljnog susreta sa Sušicom u Grošnici i danas su protiv Sloge izabranici trenera Željka Vasića opravdali četvrto mesto na tabeli. Odigrali su borbeno u toku cele utakmice i to im se isplatilo u finišu susreta, kada su obezbedili pobedu.

Iako je utakmica imala dinamičan tok, viđeno je malo izglednih prilika za golove. Između dva šesnaesaterca vodila se sportska borba sa samo dve javne opomene, po jedna na obe strane.

Prvu ozbiljniju priliku za gol imala je gostujuća ekipa u 8. minutu. Posle ubacivanja lopte pred gol Šumadije, Tanasković je sa desetak metara udaljenosti šutirao „mlako“, pravo u ruke Pešića.

Fudbaleri Šumadije 1903 pripretili su tek u 25. minutu, kada su na dobar centaršut sa desne strane za delić sekunde zakasnili Savić i Cvijović, i tako izgubili duel sa golmanom Pantovićem, koji je zbog povrede u drugom poluvremenu ustupio mesto među stativama mlađem kolegi Tomiću.

U finišu prvog poluvremena domaći igrači imali su dva dobra pokušaja da dođu u vođstvo, ali su Živanović i Nenadić bili zamalo neprecizni.

Na Bubnju je prikazana dinamična igra, koju su gledaoci pozdravljali aplauzom

Posle odmora mladi fubaleri zonaša sa Bubnja krenuli su ofanzivnije i brzim kontrama osvajali protivnički prostor. U 52. minutu u gužvi pred golom Kraljevčana skočio je Savić, ali je njegov udarac glavom izblokiran u korner. Na drugoj strani sa distance pripretio je Zrnzević, ali je njegov šut završio preko prečke.

Jedini, i kako se na kraju ispostavilo i odlučujući pogodak na utakmici, postignut je u 78. minutu.  U velikoj gužvi pred golom Kraljevčana, glavom je šutirao bek Živanović, a odbijenu loptu sa dva-tri metra štoper Kočanović sproveo u mrežu golmana Sloge.

Arsenije Kočanović sigurno je komandovao odbranom i postigao odlučujući pogodak za Šumadiju 1903

Pokušali su gosti da izjednače i eventualno preokrenu rezultat u finišu utakmice, ali je odbrana Šumadije 1903 izdržala sve te napade. U 85. minutu šansu da duplira vođstvo domaćina imao je Ljubo Nenadić, koji je iz slobodnog udarca dobro šutirao preko „živog zida“, ali je golman Sloge uspeo da spreči pogodak.

Igrači Sloge, od kojih se više očekivalo, morali su na kraju da čestitaju domaćinu na minimalnoj pobedi.

– Bila je ovo naša druga jaka utakmica za ovih šest dana, koja je odigrana u velikom ritmu. Tragedija je što Šumadija i Sloga igraju u Zoni i da je sreća da igraju u prvoligaškom rangu takmičenja. Ova utakmica je prevazišla ovaj rang takmičenja, jer su obe ekipe odigrale borbeno i pokazale šta znaju.

Željko Vasić, trener Šumadije 1903, zadovoljan je igrom, zalaganjem i ponašanjem
svojih izabranika.

Naš cilj na početku ove sezone nije bio samo dobar plasman i time nismo bili opterećeni. Želja nam je bila da razvijamo mlade igrače sa kojima sam veoma zadovoljan, kako igrom tako i ponašanjem, i mislim da su oni opravdali očekivanja – ocenio je za KG sport.info Željko Vasić, trener Šumadije 1903 posle današnje pobede na Bubnju.

ŠUMADIJA 1903 –  SLOGA 1:0 (0:0)

Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Filip Živković (Kraljevo).
Pomoćnici: Duško Đurić, Dragan Kuljanin (obojica iz Kraljeva).
Strelac: Kočanović u 78. minutu.
Žuti kartoni: Đukić (Šumadija 1903, Vulić (Sloga).

ŠUMADIJA 1903: Pešić, Živanović, Đukić, Vranić, Stefanović, Kočanović, Aničić (od 76. Milojević), Šapić, Savić (od 90. Marković), Cvijović, Nenadić (od 88. Radovanović).

SLOGA: Pantović (od 58. Tomić), Pavlović, Jovanović, Zrnzević (od 86. Dimić), Filipović, Tanasković (od 83. Zucović), Vulić, Bojanić, Čamagić, Kolaković, Stolić.

Pobedom u derbiju 25. kola sa Slogom, ekipa Šumadije 1903 je sa 38 bodova sustigla trećeplasiranu Trepču, koja je sutra gost Novog Pazara 1928.

Šumadince u poslednjem kolu očekuje gostovanje ekipi Gruže, dok će Sloga ugostiti Apolon 2018.

U ostalim susretima 25. kola, koji se igraju u subotu od 17,30 časova, sastaju se: Apolon 2018 – Sušica, Šumadija (T) – Vodojaža, Goč – Gruža, Novi Pazar 1928 – Trepča,  Bane – Real, Karađorđe – Polet.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!