KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vodojaža eliminisala Takovo i plasirala se u finale Kupa FSRZS (FOTO)

U polufinalnoj utakmici Kupa na području Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, odigranoj danas u Grošnici, fudbaleri Vodojaže su pogotkom Nikole Nedeljkovića savladali ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca sa 1:0 (1:0) i izborili plasman u samu završnicu ovog takmičenja, gde će se sastati sa ekipom Gruže, koja je bila uspešnija od Železničara iz Lajkovca.

Fudbaleri Vodojaže ostvarili veliki uspeh i u finalu Kupa FSRZS boriće se i za drugi pehar u ovoj sezoni

Posle osvajanja pehara Fudbalskog saveza grada Kragujevca, ekipa Vodojaže postigla je veliki uspeh plasmanom u finale Kupa na području FSRZS.

To je ostvareno u kvalitetnoj utakmici sa ekipom Takova, koja je u prvenstvu Zapadno – Moravske zone, iako je ostalo da odigra još dva kola , osvojila prvo mesto i postala član Srpske lige „Zapad“. Radi se o čvrstoj ekipi, koju vodi Miloš Bošković, poznat ljubiteljima fudbala u Kragujevcu po nastupima u dresu Šumadije 1903.

Ekipa Takova nije uspela da postigne gol i eliminisana je iz kup-takmičenja

Izabranici trenera Dragoslava Ristovića, među kojima su se posebno istakli defanzivci Komatina i Vasiljević, kao i strelac Nedeljković, odigrali su izuzetno motivisano svih 90 minuta i na kraju došli do zaslužene pobede. 

Od početka utakmice Grošničani su krenuli ofanzivno u želji da što pre postignu gol. Prosto su „bombardovali“ gol Takova, ali je čuvar mreže gostiju Košanin pokazao kvalitete.

Prvu ozbiljniju šansu gosti su imali u 20. minutu, kada je Mirković sa desetak metara iz gužve prebacio gol.

Ekipa Vodojaže došla je u vođstvo u 32. minutu. Sa desne strane izvanredno je Vasiljević ubacio loptu u petarac na koju je natrčao Nedeljković i zatresao mrežu golmana gostiju.

Nikola Nedeljković pogotkom je doprineo da se Vodojaža plasira u finale

Dva minuta kasnije, strelac vodećeg gola za Vodojažu je šutirao kao iz katapulta sa 16 metara, ali je golman Košanin još jednom dobro intervenisao i sprečio domaćina da duplira vođstvo.

Posle odmora, Grošničani su u drugom poluvremenu povećali pritisak na gol Takova. U 50. minutu Milosavljević je posle kontranapada preko leve strane šutirao u suprotni ugao, ali je golman gostiju uspeo loptu da izbije u korner. Samo dva minuta kasnije Nedeljković je još jednom zagrejao ruke golmana Košanina, koji je loptu prebacio preko prečke.

U 58. minutu protivnički igrač Mirković iz blizine je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran u korner. Odmah potom, iz slobodnog udarca pokušao je Simović, inače nekadašnji igrač Radničkog 1923, da izjednači, ali je lopta završila u rukama Marka Ristića, koji je uspešno zamenio prvog golmana Živaka, koji je pretrpeo ozbiljniju povredu na prethodnoj kup-utakmici sa Jošanicom.

Detalj sa utakmice u Grošnici

Kako se utakmica bližila kraju, gostujući igrači su krenuli na sve ili ništa i odbrana Vodojaže bila je na velikom iskušenju. U 65. minutu sa ivice peterca traljavo je šutirao Mijatović u ruke golmana Grošničana. Veliku priliku Takovo je propustilo i u 75. minutu, kada je bek Vasiljević sa dva metra od gola izbio loptu i spasao izjednačenje.

U finišu utakmice rezervista Đurić imao je šansu da duplira prednost Grošničana, kada je izašao ispred golmana, ali je loptu poslao u njegove ruke. Po završetku utakmice usledilo je radovanje igrača Vodojaže, a razloga za zadovoljstvo imao je i trener Grošničana Dragoslav Ristović, koji je pohvalio igru svoje ekipe.

Dragoslav Ristović, trener Vodojaže, obećava dobru igru svoje ekipe i u finalu Kupa FSRZS

– Bila je ovo odlična utakmica, sa brzom i dinamičnom igrom u velikom ritmu, protiv veoma dobre ekipe Takova. Moji igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost i zalaganje, što je doprinelo da se borimo za još jedan pehar u ovoj sezoni. Idemo u finale sa Gružom, koja je preokrenula rezultat protiv Lajkovčana. Želja da nam je da se i u finalu predstavimo u najboljem izdanju, kao u ove dve utakmice protiv Jošanice i Takova, pa ko bude bio bolji i imao više sreće, neka pobedi – poručio je trener Vodojaže Ristović.  

VODOJAŽA – TAKOVO 1:0 (1:0)

Igralište u Grošnici.
Gledalaca:
100.
Sudija: Milan Kurlagić (Užice).
Pomoćnici: Aleksandar Milivojević, Nebojša Savić (obojica iz Užica).
Strelac: Nedeljković u 32. minutu.
Žuti kartoni: Jekić (Vodojaža), Mijatović (Takovo).

VODOJAŽA: Ristić, Vasiljević, Đokić (od 73. Jovanović), Mijaličić, Komatina, Tanasijević, Jekić, Vuković, Despotović, Nedeljković (od 74. Đurić), Milosavljević (od 86. Stefanović).

TAKOVO: Košanin, Grković, Simović, Živković, Ilić, Spasojević, Mijatović (od 74. Đoković), Milošević (od 18. Pavlović), Dragojević, Mirković, Stojić (od 60. Šekularac).

U drugom polufinalnom susretu, Gruža je pred svojim navijačima danas pobedila Železničara iz Lahjkovca sa 3:1, iako su gosti prvi došli u vođstvo.

Termin i mesto odigravanja finalne utakmice Kupa FSRZS biće naknadno dogovoren, a žrebom će se odrediti ko će biti domaćin, da li Vodojaža ili Gruža.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!