KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Obećavajući početak sezone za Lazara Anića

Lazar Anić, atletičar Radničkog i najbolji srpski skakač udalj, odlično je započeo 2017. godinu. Lazar je na državnom prvenstvu za juniore, gde je skakao van konkurencije, zabeležio skok od 7,74 metara i najavio veoma uspešnu takmičarsku sezonu.

Iako je ovaj rezultat ispod stvarnih Anićevih mogućnosti, on nikako nije za potcenjivanje. Tome u prilog ide činjenica da je to trenutno dvadeset drugi rezultat u svetu, odnosno dvanaesti u Evropi.

https://www.facebook.com/aniclazar/videos/10208606486980226/

 

Podsetimo, Anić je prošle godine na državnom prvenstvu zabeležio najbolji rezultat u karijeri (7,98 metara). Nakon trijumfa na prvenstvu Srbije, Lazar je učestvovao na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, gde je nakon sjajnog rezultata u kvalifikacijama (7,93 metara) u finalu skočio svega 7,63 metara, što je bilo dovoljno samo za deseto mesto.

Najboljeg srpskog skakača udalj sada očekuje nastup na seniorskom prvenstvu Srbije (5. februara), zatim učešće na Serbian Openu (18. februara) i na Balkanskom prvenstvu (25. februara), a svakako najvažnije takmičenje za Anića u ovoj godini biće Evropsko prvenstvo u dvorani, koje će biti održano u Beogradu 3. marta, gde će pokušati da skoči preko osam metara i dođe do medalje, nadamo se one najsjajnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!