KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stanko Kasalović: “Ponosan, što sam član WB-a“

Juniorski reprezentativac iz redova Wild Boars-a Stanko Kasalović, sa svojom ekipom, poražen je u finalu turnira “Veljka Makavejića“ od Pančevačkih Pantersa. Malo je falilo da rezultat na kraju bude u korist domaće ekipe, ali greške koje su načinili “Veprići“ u finišu utakmice koštale su ih titule šampiona Srbije. Ipak, svi su zadovoljni jer je ekipa pokazala veliki potencijal.

Tvoj opšti utisak o finalnom meču?

– Finalni meč je bio ono što smo svi dugo čekali, siguran sam da je svako od nas danima bio fokusiran samo na ovu utakmicu. Ušli smo u borbu jako, na samom početku smo poveli poenima naseg QBa Stefana Stefnovića, i videli smo da će ovo biti utakmica sa mnogo poena. Ubrzo je napad Pantera, koji je predvodio Voja Milenković, uzvratio touch down-om…Krajnji rezultat je pokazao 31:32 u korist Pančeva, što govori koliko je utakmica bila neizvesna do poslednje sekunde…Opšti utisak o meču: Utakmica je bila muška, a pre svega fer play igra je bila očigledna, što i priliči finalu Srbije….

Stanko sa obožavateljkama

U kojim segmentima igre su vas gosti nadigrali?

– Ne mogu da procenim tačno u kom segmentu igre su nas nadigrali, jer moja pozicija (wide reciver) je napdačka i dok je odbrana u igri, napad ne prati šta se dešava na terenu, jer se priprema za predstojeće akcije…ali mislim da je fantastična igra Voje Milenkovića (QB) i Stefana Dedića (RB) bila presudna u pobedi Pantera, isto tako mislim da su i naše greške dosta uticale na razvoj meča..

Koji je po tebi ključni momenat meča?

– Gubili smo 32 prema 25, u poslednjim trenucima postigli smo TD i prišli na samo poen razlike! Imali smo priliku da izvedemo pretvaranje za 1 poen i da odemo u produžetke, ali naš trener Aleksandar Ristić popularni Alf, je rekao: Sada ćemo odigrati kao šampioni, IGRAMO ZA DVA POENA! Usledio je taj trenutak, ali nažalost napravili smo grešku , ispustili loptu, koja je prešla u posed Pantera…

Dalje ambicije i planovi ekipe?

– U ovoj juniorskoj sezoni videli smo koliki potencijal imaju DIVLJI VEPROVI, puno mladih igrača koji imaju 14, 15, 16 godina… Sledi okupljane juniorske reprezentacije, i nadam se da će se veliki broj juniora WBa nalaziti na spisku selektora. Sledeće godine, u novoj sezoni, cilj nam je da titulu donesemo u Kragujevac kao što to već 3 godine za redom naši drugari iz prvog tima čine. Ono što je bitno: U timu je tokom čitave sezone vladala fantastična atmosfera, želja za igrom, i shvatili smo da na terenu igramo za drugara pored sebe, to nam je davalo motivaciju za pobedom! iako nismo pobedili, siguran sam da je svako od mojih drugara ostavio srce na terenu i borio se do poslednje sekunde, i mogu samo da da kažem: PONOSAN SAM ŠTO SAM ČLAN DIVLJIH VEPROVA…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!