KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vaterpolisti Radničkog posle penal lutrije do četvrtfinala Kupa Srbije

KVK RadnickiBoljim izvođenjem peteraca, vaterpolisti Radničkog eliminisali su prvoligaša, ekipu Beograda, u osmini finala Kupa Srbije. Ukupan rezultat glasio je 13:12 (2:1, 0:2, 4:3, 3:3, 4:3) u korist Kragujevčana.

Radnički je bolje otvorio utakmicu, stekao gol prednosti nakon prvih osam minuta, ali su u drugoj četvrtini strelci zatajili, što su gosti iz prestonice iskoristili da dođu do preokreta i na poluvreme odu sa vođstvom od 3:2.

U trećoj četvrtini gosti su došli i do dva gola viška, ali su Kragujevčani, predvođeni raspucanim Panajotovićem, uspeli da uvedu utakmicu u egal završnicu. Tri i po minuta pre kraja susreta Beograd je poveo sa 9:7 i činilo se trasirao put ka plasmanu u četvrtfinale kupa.

Međutim, tada je ponovo na scenu stupio Panajotović i sa dva gola odveo utakmicu u penal završnicu.

Nakon prve dve serije izvođenja peteraca, Beograđani su vodili sa 2:0. Pogodio je potom i Stanić za 3:0, ali je Bosić produžio šansu Kragujevčanima.

Ovaj Bosićev gol kao da je ulio neophodno samopouzdanje vaterpolistima Radničkog, a posebno mladom golmanu Pavlu Gavriloviću, koji je odbranio udarce Mirkoviću, Novičiću i Šormazu, dok su na drugoj strani precizni bili njegovi sačigrači Mladenović, Ganić i Panajotović, tako da su na kraju Kragujevčani slavili prolaz u narednu fazu takmičenja.

KVK Radnički – Beograd  13:12 (2:1, 0:2, 4:3, 3:3, 4:3)

Kragujevac
Bazen: SC „Park“
Sudije: Raković, Balažević (Beograd)
Isključenja: KVK Radnički 6, Beograd 12

KVK RADNIČKI: Gavrilović, Mladenović 1, Stanojević, Ganić 4, Jelača, Bogdanović, Panajotović 6, Vulović, Bojović, Bosić 1, Panić 1, Radovanlija, Milutinović, Tanasijević. Trener: Stevanović.

BEOGRAD: Borisavljević, Novčić, Vuković 2, Mirković 1, Jovanović, Stanić 1, Knežević, Dimitrijević 1, Petković 1, Šoraz 5, Tasić, Šaban, Vasović, Radojičić. Trener: Saković.

U četvrtinalu Kupa Srbije vaterpolisti Radničkog gostovaće novosadskoj Vojvodini. Taj susret na programu je 3. decembra.

Ostale četvrtfinalne parove čine: Valjevo – Šabac, Crvena zvezda – Dunav i Stari Grad – Partizan Rajfajzen.

Foto: Igor Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!