KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rvači Radničkog posle preokreta bolji od Somboraca

Rvanje: Radnicki KG-Radnicki SOU odloženom meču 4. kola Prve rvačke lige Srbije, kragujevački Radnički je u hali „Jezero“ bio bolji od imenjaka iz Sombora rezultatom 5:3. Ovo je bila prva pobeda Kragujevčana u novoj sezoni, i to protiv jednog od glavnih rivala u borbi za plej-of.

U jednom izuzetno zanimljivom i neizvesnom meču, čemu u prilog govori i činjenica da su od ukupno osam borbi samo dve završene pre isteka šest minuta, rvači kragujevačkog tima su na krilima publike, koja je u značajnom broju ispunila halu „Jezero“, uspeli da dođu do prve prvenstvene pobede.

Uvodna borba u kategoriji rvača do 59 kilograma pripala je Stefanu Tariciću, koji je pobedio perspektivog Filipa Frgića. Somborci uzvraćaju već u narednoj borbi, kada je Robert Dudaš savladao Pericu Dimitrijevića.

Gosti su bili bolji i u naredne dve kategorije. Najpre je Milan Marić slavio protiv Nikole Jovanovića u kategoriji rvača do 71 kilograma, kao i Stefan Liščević protiv Danijela Ibraimovića u kategoriji do 75 kilograma.

Izgledalo je tada da Somborci sigurno koračaju ka svojoj drugoj pobedi u prvenstvu, ali je usledio pravi „kambek“ Kragujevčana, koji su preostale četiri borbe rešili u svoju korist.

Najpre je Živković tušem dobio Bikickog, a potom i Todorović iskusnog Gavrića.

Usledile su dve ključne borbe u kategorijama do 98 i 130 kilograma. Mladi Đorđe Pešut je posle rovovske borbe u kategoriji do 98 kg uspeo da dobije Aleksandra Lipajića, da bi u najtežoj kategoriji Miloš Spasić lako izašao na kraj sa Milošem Marićem i obezbedio svom timu pobedu.

Već u subotu od 20 časova rvače Radničkog očekuje meč 5. kola protiv beogradskog Radničkog u hali Vojne gimnazije.

RADNIČKI (KG) – RADNIČKI (SO) 5:3

Rezultati po kategorijama:

do 59 kg: Taricić – Frgić 1:0
do 66 kg: Dimitrijević – Dudaš 0:1
do 71 kg: Jovanović – Marić 0:1
do 75 kg: Ibraimović – Liščević 0:1
do 80 kg: Živković – Bikicki 1:0 (tuš)
do 85 kg: Todorović – Gavrić 1:0
do 98 kg: Pešut – Lipajić 1:0
do 130 kg: Spasić – Marić 1:0

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!