KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Jadran najubedljiviji protiv Petrovčana

Fudbaleri Jadrana u komšijskom derbiju osvojili važne bodove u trci za opstanak u ligi.
Fudbaleri Jadrana u komšijskom derbiju osvojili važne bodove u trci za opstanak u ligi.

Juče su odigrane utakmice 27. vanrednog kola Prve gradske lige Kragujevca, u kojem su fudbaleri Jadrana napunili mrežu komšija iz Petrovca, ekipe Jedinstva, sa 5:0. To je ujedno bila i najubedljivija, deveta po redu pobeda gradskog prvoligaša iz Vašarišta u ovoj sezoni, koji se nalazi u donjem delu tabele i bori se za opstanak.

Ovo je bio mali derbi ekipa iz opasne zone, u kojem su fudbaleri Jadrana ubedljivo osvojili tri važna boda. Već u osmom minutu bilo je 1:0 za domaćina. Marko Nikolić je prošao po levoj strani i centrirao pred gol gostiju, a iz drugog plana utrčao je bek Stefan Riznić i savladao Godrana Petrovića Braksija, koji se na ovoj utakmici pojavio u ulozi golmana, iako je napadač.

Na 2:0 povisio je Nikolić u 24. minutu, posle idealnog ubacivanja Nikole Đorđevića sa leve strane. U listu strelaca se u 37. minutu upisao i veteran Jadrana Dejan Dimitrijević, udarcem direktno iz kornera sa leve strane, omogućivši svojoj ekipi da na odmor ode sa tri gola prednosti i mirnije privede utakmicu kraju.

U drugom poluvremenu gledaoci su videli još dva pogotka u mreži Petrovčana. Nikolić je u 61. minutu postigao svoj drugi gol na meču, posle dubinske lopte Đorđa Spasojevića i odbijene lopte od golmana, povisivši prednost domaćina na 4:0.

Konačan rezultat u 81. minutu postavio je Spasojević, koji je „promešao“ odbranu gostiju po desnoj strani i pogodio suprotan ugao gola Jedinstva.

Ovo nam je bila vrlo važna utakmica iz koje smo osvojili bodove i povećali šanse u borbi za opstanak. U ovoj sezoni nastupili smo sa „skrpljenim“ timom, jer su nas napustili mnogi igrači. Očekuju nas tri teška naredna susreta u Drenovcu sa Borcem, sa Kolonijom u gostima i kod nas sa Slobodom iz Grbica, koja juri prvo mesto. Ukoliko iz ova tri susreta zabeležimo makar jednu pobedu, rešićemo najveći deo problema oko opstanka u ligi – rekao nam je Dejan Milošević, trener Jadrana.

JADRAN – JEDINSTVO 5:0 (3:0)

Igralište: FK Jadran u Vašarištu.
Gledalaca: 50.
Sudija: Goran Matić.
Pomoćnici: Marko Jevremović, Aleksandra Tomić (svi iz Kragujevca).
Strelci: Riznić u 8, Nikolić u 24. i 61, Dimitrijević u 37, Spasojević u 81. minutu.
Žuti kartoni: Andrejić, Mišić (Jadran), Lešnjak, Obradović (Jedinstvo).

JADRAN: Đokić, Tripković (Blagojević), Đorđević, Dimitrijević (Blagojević), Stojanović, Aleksić, Andrejić, Prodanović (Mišić), Nikolić, Spasojević, Riznić.

JEDINSTVO: Petrović, Milivojević, Jovanović, Simić (Ćulafić), Simić, Kostić, V. Lešnjak, Stefanović,Popović, Obradović (Radović), Todorić, B. Leršnjak.

U ostalim susretima 27. kola Prve gradske lige Kragujevca postignuti su sledeći rezultati: Budućnost (R) – Pobeda Beloševac 2:0, Partizan (C) – Sloboda 4:0, Sušica – Kolonija 3:1, Šumadinac KG – Maršić 3:0, Srbija – Ćava 3:1, Vodojaža – Mladost (P) 2:0, a danas se sastaju Sloga (D) –Vinogradi DB.

Sa 31 bodom Jadran je popravio plasman i nalazi se na 12. mestu, a u vođstvu je Sušica sa 58 bodova, dok drugoplasirana Sloboda ima osam bodova manje.

Narednog vikenda odigraće se utakmice 28. kola, a sastaju se: Borac (D) – Jadran, Jedinstvo – Budućnost (R), Pobeda Beloševac – Sloga (D), Vinogradi DB – Vodojaža, Ćava – Šumadinac KG, Maršić – Sušica, Kolonija – Partizan (C), dok je ekipa Slobode iz Grbica slobodna zbog isključenja Korićana iz takmičenja.

Tekst  i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!