KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Popravni“ u derbiju začelja na „Čika Dači“ (sreda, 17h)

radakovic-zivanovic
Trener Radovan Radaković i štoper Ivan Živanović obećavaju bolju igru protiv Loznice

Posle teškog poraza u Užicu (1:5) od domaće Slobode, podmlađeni tim kragujevačkog prvoligaša sutra dočekuje još jednog „davljenika“. U 25. vanrednom kolu, Radnički 1923 ugostiće ekipu Loznice, koja zauzima pretposlednje mesto na tabeli, ali još vidi svoju šansu u borbi za opstanak. Domaći tim igraće rasterećeno, ali, kako se čulo na današnjoj konferenciji za medije, mnogo bolje i borbenije u odnosu na pređašnji meč sa Slobodom, sa željom da obraduje svoje navijače.

Biće to mali derbi dve poslednje ekipe na tabeli Prve lige Srbije. Lozničani imaju iskusniji tim, ali mladići trenera Radovana Radakovića najavljuju igru sa više žara i obećavaju bolji rezultat.

Prethodnu utakmicu u Užicu smo neslavno završili. Bilo je to naše najgore izdanje u ovoj sezoni, jer nismo ličili na ekipu koju krase borbenost i želja za pobedom. Primili smo golove, takoreći – sami sebi smo ih dali. Nisam navikao da takve igrače imam u ekipi, pa će zbog toga biti promena i sankcija.

Loznica je dobro vođena ekipa, sa dobrim trenerom na klupi. Ima bolje rezultate i može da pravi neke kalkulacije oko pobede. Međutim, nas to ne interesuje i mi se pitamo na našem terenu. Očekujem veće zalaganje igrača i bolju igru, koja nas je krasila ovog proleća. Na nekim utakmicama nismo imali ni sreće. Stvarali smo šanse, ali ih nismo koristili. Moja je vizija da na svakoj utakmici idemo na pobedu. – rekao je trener Radaković pred sutrašnji susret sa Loznicom.

Optimista je i mladi štoper Ivan Živanović, koji obećava bolje izdanje svojih drugova sutra na „Čika Dači“.

Teško je objasniti šta nam se dogodilo u Užicu. Bilo je to naše loše izdanje, ali sada se okrećemo utakmici sa ekipom Loznice, koja se bori za opstanak u ligi. Oni će imati veliki motiv da pobede, ali mi ćemo se suprostaviti maksimalnim zalaganjem, uz nadu da uz podršku naših navijača možemo doći do dobrog rezultata. Mi u svaku utakmicu kod kuće idemo na pobedu. Izaći ćemo na teren da odigramo agresivno i nadam se da ćemo stvoriti i iskoristiti neku od šansi, što bi nam omogućilo da osvojimo tri boda. – poručio je Živanović.

Trener Radaković najavljuje da će za sutrašnji susret konkurisati igrači koji su dobro pripremljeni, a nema povreda i kartona zbog kojih bi pauzirali.

Susret 25. kola Prve lige Srbije Radnički 1923 – Loznica odigraće se sutra na stadionu „Čika Dača“, sa početkom u 17 časova.

Tekst i fotografija: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!