KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Atletičari Radničkog u borbi za „krov Evrope“

AK-Radnicki

Atletičari Radničkog takmičiće se u A grupi ovogodišnjeg Kupa evropskih šampiona, koji se održava 28. i 29. maja u turiskom Mersinu. Kragujevački klub je prihvatio specijalnu pozivnicu za učešće u elitnom rangu takmičenja, upućenu od strane Evropske kuće atletike, pa će po prvi put u istoriji imati priliku da se bori za titulu prvaka Evrope.

Radnički je prethodnih sezona imao odlične rezultate u B grupi, ali nikako nije uspevao da ode korak dalje i nađe se među ekipima koje se bore za evropski tron. Sticajem okolnosti, nakon odustajanja jedne ekipe iz Italije, Kragujevčani su dobili priliku da po prvi put u svojoj istoriji jurišaju na trofej kontinentalnog prvaka.

Poznati su i rivali protiv kojih će se atletičari Radničkog takmičiti u A grupi. Tu su, najpre, prošlogodišnji šampion Starog kontinenta, ekipa Kasteljona iz Španije, zatim turska Enka, šampion Danske Sparta iz Kopenhagena, najtrofejniji portugalski klub Benfika iz Lisabona, a spisak učesnika kompletiraju izraelski Makabi i litvanska Kozma, dobro poznati rivali atletičarima Radničkog iz prošlogodišnjeg takmičenja u B grupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!