KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Grujičić matirao Gružane

sumadija-gruza

Jedna od neiskorišćenih šansi pred golom Gruže

U petoj pripremnoj utakmici fudbaleri srpskoligaša sa Bubnja savladali su danas drugoplasiranu ekipu Zone „Dunav“ Gružu sa 1:0. To je bila druga pobeda za dva dana. Juče je Šumadija 1903 pobedila Slaviju u Bresnici sa 2:0, a danas na stadionu u Erdogliji i gružanskog zonaša minimalnim rezultatom.

Trener Igor Tufegdžić u prvom poluvremenu izveo je jači sastav, koji je  bio bolji od gostiju, stvorio više šansi, ali je iskoristio samo jednu. Gol odluke postugnut je u 10. minutu. Novajlija u redovima Šumadije 1903 Ljubo Nenadić je asistirao napadaču Gradimiru Grujičiću, koji je utrčao pored odbrane Gružana i savladao golmana Jošovića.

Pet minuta kasnije za malo je zakasnio Nenadić u duelu sa golmanomn gružanskog zonaša da poveća prednost i šansa je pšropala. U 30. minutu odlično je intervenisao golman gostiju i loptu, koju je glavom poslao Đurđević pod prečku, izbacio u korner. U finišu prvog poluvremena „zicer“ za srpskoligaša nije iskoristio Jovanović, koji je sa nekoliko metara šutirao preko gola.

gradimir-grujicic

Gradimir Grujičić, strelac pobedonosnog pogotka

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako su Gružani imali dva ozbiljna pokušaja da ugroze gol Šumadije 1903. Stojanović je šutirao u golmana Nastića, a Milisavljevićev udarac čuvar mreže srpskoligaša uspeo je da zaustavi izbacivanjem lopte u korner. Najpovoljniju priliku da poveća prednost srpskoligaša propustio je Grbić u 80. minutu kada je sa pet-šest metara slabo zahvatio loptu, koja je završila u rukama golmana Gruže.

Inače, Gružani su posle poraza od Radničkog 1923 na stadionu „Čika Dača“ (0:4) u ovom pripremnom periodu pobedili tri zonaša i dva srpskoligaša srpskoligaša. Savladali su kragujevački Arsenal (3:0), Slaviju (3:2), Braću Vuković iz Lađevaca (1:0), Slogu iz Kraljeva (2:1) i Karađorđa iz Topole (3:2).

Do kraja priprema trener Miroslav Stakić planirao susrete još i sa Karađorđem iz Ribnice, Šumadijom iz Toponice i  generalnu probu sa Orlovcem iz Mrćajevaca.

Srpskoligaš sa Bubnja odigraće još četiri probna susreta. Narednog vikenda Šumadija 1903 u Brzanu odmeriće snage sa Mihajlovcem, a do kraja priprema i sa ekipom Tabane, Metalcem iz Gornjeg Milanovca i Prvom petoletkom iz Trstenika.

ŠUMADIJA 1903 – GRUŽA  1:0 (1:0)

Stadion: U MZ „21 oktobar“.
Gledalaca: 50.
Sudija: Dušan Sretenović.
Strelac: Grujičić u 10. minutu.

ŠUMADIJA 1903: Nastić, Todorović, Marić, Ljujić, Janićijević, Dobrić, Jovanović, Đorđević, Đurđević, Grujičić, Nenadić. Igrali su još: Veličković, Ljubisavljević, Nikčević, Grbić, Beloica, Knežević, Đukić, Stoimirović.

GRUŽA: Jošović, Maslak, Bukarica, Jovanović, Jevtović, Savić, Aleksić, Milisavljević, Stanojević, Raković, Stojanović. Igrali su još: Vujović, Veljović, Mijailović, Stevanović.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!