KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Veliki preokret Radničkog za častan oproštaj

djordje-lekic-vk-radnicki

Sjajnom igrom u poslednjoj deonici vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su ogroman preokret i stigli do pobede nad crnogorskom Budvom – 8:7, u poslednjem meču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, osvojivši tako prve bodove na oproštaju od ovogodišnje evropske scene.

Kragujevčani su loše startovali, dozovlivši rivalu da stekne tri gola prednosti, ali su ipak uspeli da zatresu protivničku mrežu u samom finišu uvodnog perioda, pogotkom petnaestogodišnjeg kadetskog reprezentativca, Vukašina Ganića – 3:1.

Odmah zatim Marko Martinić je vratio Šumadince u igru, golom sa igračem više, ali se Blažo Mitrović postarao da njegov tim i na veliki odmor ode sa „plus dva“ – 4:2.

U nastavku susreta Budva je još u još dva navrata imala tri gola prednosti, ali to nije pokolebalo izuzetno mladu kragujevačku ekipu u nameri da se od Evrope oprosti časno. Sredinom poslednje deonice ponovo su uhvatili rezultatski priključak, prišavši u dva navrata na „minus jedan“, a prvo izjednačenje usledilo je tri minuta pre kraja, sigurnom egzekucijom Martinića iz peterca – 7:7.

Međutim, izabranici Uroša Stevanovića nisu se zadovoljavali ni bodom, a ceo plen doneo im je Rade Joksimović, minut pre kraja.

Kragujevčane su do pobede predvodili Marko Martinić i Nebojša Joksimović sa po dva gola, a jedan su dodali Nino Blažević, Edi Alijagić, Vukašin Ganić i Luka Bosić. Na drugoj strani, po dva puta su se u strelce upisali i Bogdan Vujašević i Blažo Mitrović, a jednom Milorad Radunović, Bogdan Đurđić i Petar Ćetković.

Radnički je tako završio učešće u Ligi šampiona na trećem mestu u grupi, sa tri boda, dok je Budva ostala na dnu tabele, bez poena. U treću rundu kvalifikacija plasirali su se Solnok i Hanover.

Radnički – Budva 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1)

HANOVER
Bazen: „Stadionbad“.
Sudije: Mete Kokaragač (Turska) i Piter De Jong (Holandija).
Igrač više: Radnički 9(3), Budva 3(2).
Peterci: Radnički 1(1).

RADNIČKI: Šefik, Novičić, Blažević 1, Joksimović 2, Martinić 2, Stanojević, Alijagić 1, Lekić, Ganić 1, Bosić 1, Živadinović, Tomašević, Dobožanov.

BUDVA: Lazović, Manojlović, Tomanović, Vujašević 2, Mitorvić 2, S. Ćetković, Radunović 1, Đurđić 1, Kovačević, Radanović, P. Ćetković 1, Franeta, Konatar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!