KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Apel Petra Veselinovića: „Dajte da rešimo situaciju, dok ne bude kasno!“

Veselinovic

Povodom nedavnih dešavanja u FK Radnički 1923, saopštenjem za javnost oglasio se i potpredsednik kluba Petar Veselinović, koji je dao punu podršku igračima i apelovao na organe lokalne samouprave i države da pomognu klubu, koji se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

On ističe da je račun kluba u blokadi zbog neizmirenih poreskih obaveza, što u velikoj meri otežava funkcionisanje kragujevačkog superligaša, i ukazuje na nejednak tretman države prema različitim poreskim dužnicima, jer su jednima toleriše, ono što se drugima spočitava kao krivica.

Saopštenje Prof. Dr. Petra Veselinovića prenosimo u celosti:

1. U potpunosti podržavam fudbalere i članove stručnog štaba. Oni su svima pokazali da su položili životnu školu ljudskosti i profesionalizma i  ubeđen sam da će, uz krvav rad i Božiju pomoć, prikupiti dovoljan broj bodova da klub, koji za osam godina slavi 100 rođendan, ostane u Jelen super ligi! Naravno, i da za taj svoj rad budu isplaćeni do poslednjeg dinara!

2. Apelujem na državne organe, lokalnu samoupravu i sve ljubitelje fudbala u Kragujevcu i Šumadiji,  da svi shvate situaciju u nasem klubu, i fudbalu u Srbiji uopšte, i da, svako iz svog ugla, uđe u rešavanje situacije. DA NE BUDE KASNO!

3. Apelujem na Ministarstvo finansija da ne “trenira strogoću” nad fudbalskim klubovima koji su pred gašenjem (između ostalih i FK Radničkom 1923) i da deblokira račun, što bi Klubu pomoglo da finkcioniše, naročito u situaciji kada očekujemo značajniji priliv sredstava od FK Gronongena – Holandija. Napominjem, da je račun kluba blokiran za dugovanja Poreskoj upravi, kako stoji u Obrazloženju, za 2010. i 2011. godinu, međutim, Klub je sve svoje obaveze prema Poreskoj upravi izmirio za 2010. godinu. MNOGO VEĆI DUŽNICI (u državnom vlasništvu) U SRBIJI DUGUJU I NISU BLOKIRANI, TJ. UGAŠENI! Apel državi ide i u pravcu primene Zakona, ili donošenja boljeg, kako bi klubovi dobili jasan titular svojine i izbegli gašenje.  OVAKO DALJE NE MOŽE!                                                                 

4. Apelujem na lokalnu samoupravu grada Kragujevca da izdvoji  sredstva za FK Radnički 1923 u određenom iznosu, bez obzira na tešku finansijsku situaciju. Ne smeju fudbaleri da se osećaju odbačeni od Lokalne samouprave, jer oni nisu krivi za stanje u klubu. I oni su naša deca i njohovi roditelji izdvajaju sredstva za funkcionisanje ovog Grada i države. Npominjem, da je na poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Voždovca u strarnoj postavi od 11 bilo 7 fudbalera koji su izdanak naše omladinske škole. Radnički 1923 je deo svih građana Kragujevca, birača svih stranaka i, kao takav, dočekao je i ispratio mnoge vlasti.

5. Apelujem na sve kojima je Radnički 1923 u srcu, da, sada kao nikada, budu jedinstveni i da, svako iz svog domena, pomogne (punijim tribinama, donacijama, ljubavlju) u prevazilaženju teške situacije u klubu!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Prof. dr Petar Veselinović

Potpredsednik UO FK Radnički 1923

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!