KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kombinovani sastav Radničkog protutnjao Mariborom

vk-radnicki-2014-15

Iako su u Maribor otišli u potpuno izmenjenom sastavu, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca lako su trijumfovali na gostovanju Braniku, rezultatom 16:9, u 12. kolu regionalne Triglav lige.

Šumadinci su iskoristili priliku da posle spektakularne pobede nad evropskim prvakom, španskom Barselonetom (12:7), odmore neke od najiskusnijih igrača, poput Radića, Trajkovića, Markovića, Ćirića, Basare, Ćuka i Petkovića, a u vatru bace mlade nade – Kragujevčane Verovića, Jevtića i Mladenovića, te Joksimovića, Bogdanovića, Bosića i Prekogačića, koji su sada već redovni akteri ovakvih mečeva.

I u takvom sastavu ekipa koju je ovom prilikom predvodio pomoćni trener Danilio Nikolić, bila je prejaka za najbolji slovenački tim.

Momci željni dokazivanja od samog starta su zaigrali skoncentrisano, pa su već na prvom predahu imali vođstvo od četiri gola – 5:1. Posle prednosti od šest golova u drugoj četvrtini (8:2), došlo je do malog opuštanja, pa su Slovenci u drugom poluvremenu prišli na dva gola zaostatka (8:6). Ali, posle tajm-auta Nikolića stvari su došle na svoje mesto, pa su gosti na kraju slavili ubedljivu pobedu

Najefikasniji bio je Nikola Bogdanović sa četiri gola, Nikola Dedović dodao je tri, a Rade Joksimović, Josip Vrlić i Nebojša Toholj po dva.

U narednom kolu, koje je na programu 24. januara, vaterpoliste Radničkog očekuje derbi ligaškog dela sezone sa riječkim Primorjem, pa nema sumnje da je pred kragujevačkim ljubiteljima sporta još jedan veliki spektakl.

Branik – Radnički 9:16 (1:5, 2:3, 4:3, 2:4)

MARIBOR
Bazen: „Pristan“.
Sudije: Miroslav Vlašić (Hrvatska) i Blažo Radonjić (Slovenija).

BRANIK: Škrbić, Tomše, Vrbnjak, Stele 1, Globovnik, Titlić 1, Pevec, Lakoše, Uremović 1, Cirković, Rajšp 2, Gledec 4, Lilič. Trener: Mitrović.

RADNIČKI: Živojinović, Joksimović 2, Verović, Bogdanović 4, Miličić 1, Vrlić 2, Jevtić, Mladenović, Vuksanović 1, Dedović 3, Bosić 1, Prekogačić, Popović, Toholj 2. Trener: Nikolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!