KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srebro za Dragana Ristića u Sulu

srebro sul risticDragan Ristić, paraolimpijac i član kragujevačkog „Čika Mate“, doneo je srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva za invalide u nemačkom gradu Sulu. On je u disciplini vazdušna puška ležeći zauzeo drugo mesto, pošto ga je u finalu pretekla Finkinja Mina Sinika Leinonen za svega jednu desetinku.

Ristić je u ovoj disciplini branio svetsku titulu, a pre samo godinu dana doneo je i evropsko zlato iz Alikantea. On je u finale ušao sa pvog mesta (639,2 kruga), da bi u finalu usledio pravi okršaj između njega i Finkinje Leinonen. Nakon 18 dijabola Finkinja je imala 0,5 krugova više. U 19. i 20. hicu Leinonen je pogodila 10,3 i 10,6, a Ristić uzvratio sa 10,4 i maksimalnih 10,9, ali mu je na kraju zlato izmaklo za samo jednu destinku.

Ipak, ovaj rezultat bio je dovoljan da reprezentacija Srbije (Ristić, Savanović, Vidić) u ukupnom plasmanu dođe do srebra sa 1.899,4 kruga, iza Koreje sa 1.900,5 krugova.

Ristić je nastupio i u disciplini MK puška 60 metaka ležeći, gde je zauzeo četvrto mesto sa 611,6 krugova, kao i u disciplini vazdušnom puškom stojeći, gde je završio na trinaestoj poziciji, sa 628,2 kruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!