KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srpsko polufinale u Barseloni (petak, 18h)

vk-radnicki-2

U srpskom polufinalu „fajnal-siksa“ Lige šampiona u Barseloni, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki sastaće se večeras, od 18 sati, sa beogradskim Partizanom, pošto su „crno-beli“ sinoć u četvrtfinalu napravili veliki podvig, savladavši na peterce jednog od glavnih favorita, italijanski Pro reko.

U svih sedam ovosezonskih duela Kragujevčani su bili uspešniji od Partizana, ali uprkos tome znaju da ne smeju da se opuste protiv mladog i izuzetno talentovanog tima.

– Partizan je i u domaćem prvenstvu pokazao da može da igra sa velikim ekipama, kao što smo mi i Crvena zvezda. „Fajnal-siks“ je specifičan, jer jedna utakmica može da te podigne mnogo, ali i spusti do dna. Partizan je iskoristio svoje šanse i dobio jak vetar u leđa ovom pobedom. Sa druge strane, mi u duel sa njima treba da uđemo maksimalno motivisani. Ne bi trebalo prekidati taj niz nepobedivosti koji imamo sa njima ove sezone. Nadam se dobroj utakmici i drago mi je što će jedna srpska ekipa igrati u finalu. Verujem da ćemo to biti mi – rekao je Zdravko Radić, sjajni čuvar mreže Radničkog.

Radnički je na ovaj turnir ušao kao jedina neporažena ekipa, pa u kragujevačkom taboru ne beže od uloge favorita i smatraju da je sve u njihovim rukama.

– Očekujem tvrdu utakmicu. Sigurno je da oni na krilima pobede nad Rekom smatraju da mogu do finala, što je i razumljivo, ali mi moramo još jednom da dokažemo da smo ove godine bolji od njih. U više navrata smo ih pobeđivali i u Beogradu i Kragujevcu, pa mislim da ćemo otići u finale ako odigramo skoncentrisano i maksimalno borbeno od prvog minuta. Oni su bili fantastični protiv Reka i čestitam im na zasluženoj pobedi. Iskreno, nisam verovao da mogu da prođu, ali su odigrali srčano, kako će i sutra igrati. Mi treba da izvučemo pouke i da ne dozvolimo greške – smatra Boris Zloković, jedan od najboljih centara sveta.

Najiskusniji igrač Partizana, Slobodan Soro, koji je sa gola odlično predvodio svoje mlade saigrače, bio je presrećan posle eliminacije italijanskog šampiona.

Ovo je zaista fenomenalan rezultat za našu mladu ekipu i mislim da smo se zasluženo našli u polufinalu. Protiv Radničkog očekujem još bolju igru i siguran sam da ćemo uložiti svu preostalu snagu da ih savladamo po prvi put u ovoj godini. Posebno mi se sviđa što će jedan srpski tim igrati finale, posle prošlogodišnje Zvezdine titule. To sve dovoljno govori o srpskom vaterpolu i kako se kod nas trenira – kazao je Soro.

Strateg Partizana, Vladimir Vujasinović, zbog crvenog kartona dobijenog u finišu prethodnog meča, neće moći da komanduje sa klupe svojim izabranicima, ali se nada da bi upravo zbog te činjenice crna serija mogla biti prekinuta.

– Stvarno nemam reči posle ovakvog trijufma. Jeste turnir tek počeo i predstoji nam polufinale, ali je ova pobeda veliki uspeh. Jako je teško savladati Reko i to je nešto što retko imamo prilike da iskusimo. U svih sedam utakmica sam izgubio od Radničkog ove sezone i nadam se da će moj pomoćni trener imati više sreće od mene – zaključio je Vujasnović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!