KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički bez Superkupa Evrope (VIDEO)

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da osvoje Superkup Evrope, pošto su večeras u Bečeju poraženi od Crvene zvezde, rezultatom 9:8.

Kragujevčani su odlično otvorili utkamicu. Već u prvom napadu Damir Burić bio je precizan sa igračem više, a nedugo zatim vođstvo je sjajnim pogotkom udvostručio Slavko Gak (2:0). Imali su izabranici Dejana Jovovića „plus dva“ i posle gola Ivana Basare (3:1), ali su zatim stali i dopustili Beograđanima potpuni preokret, sredinom drugog perioda (4:3).

Potom su i vaterpolisti Zvezde u dva navrata imali dva gola „viška“, ali je pedesetak sekundi pred odlazak na odmor Boris Zloković lepim lobom vratio nadu svom timu – 6:5.

U nastavku susreta timovi su zaigrali znatno čvrće u odbrani, pa je u trećoj četvrtini viđen samo po jedan gol na obe strane. Za Beograđane je precizan bio Boris Vapenski, dok je na drugoj strani Kragujevčane u igri održao kapiten Filipović (7:6).

Rovovska bitka nastavljena je i u poslednjoj četvrtini, „crveno-beli“ su u dva navrata stizali do vođstva od dva gola, Radnički se dva puta vraćao na „minus jedan“, ali i pored nekoliko prilika nije uspeo da izjednači.

“Otvorili smo veoma dobro utakmicu. Zvezda je imala sjajnu podršku navijača, kao da igra na domaćem terenu, što je na kraju bilo i presudno. Navijači su ih vodili do pobede. Čestitam im na zasluženoj pobedi, osvojili su četvrti trofej, što je za svaku pohvalu. Mi idemo dalje, očekuje nas nastavak borbe za plasman na fajnal-siks Lige šampiona“ – rekao je Slavko Gak, vaterpolista Radničkog.

Već u sredu, od 20 sati, u debiju Lige šampiona na zatvorenom bazenu Sportskog cenra „Park“, Radnički Kon Tiki dočekuje ekipu Partizana, u drugom kolu grupe B.

Crvena zvezda – Radnički Kon Tiki 9:8 (3:2, 2:4, 1:1, 2:2)

Bazen: OSC Đorđe Predin Badža.
Sudije: Borel (Španija) i Stavridis (Grčka).
Igrač više: Crvena zvezda 11(5), Radnički 8(4).
Peterci: Radnički 1(0).

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović 1, Rađen 2, Ivošević, Kljajević, Vukčević, Avramović, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Vapenski 1, Prlainović 2, Man 1, Draksimović. Trener: Savić.

RADNIČKI KON TIKI: Radić, Burić 1, B. Popović, Vuksanović 1, Gak 2, Miličić, Ćirić, Basara 1, Zloković 1, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović, S. Popović. Trener: Jovović.

Snimak: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!