KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vodovod na kraju treći, Radnički drugoligaš

Šahisti Radničkog igrajući nerešeno 3:3 sa ekipom Delfina iz Beograda u poslednjem 11. kolu Prve lige Srbije, ostali su na desetom mestu na tabeli i izgubili prvoligaški status, dok je Vodovod ostvario pirovu pobedu, pošto je ostao na trećoj poziciji.  Pobednik Prve savezne lige u šahu za 2013. godinu je ekipa Novosadskog šah kluba, koja je očekivano lako slavila u poslednjem kolu nad ekipom Sv Nikolaj Srpski 4,5:1,5.

Vodovod je pobedio Jasenicu sa 4,5:1,5, ali su ovim trijumfom Kragujevčani samo potvrdili treću poziciju na kraju šampionata sa 26 bodova. Vodeći Novosađani savladali su poslednjeplasirane Valjevce i zasluženo sa 29 bodova osvojili titulu prvaka države. Jugović je remizirao sa subotičkim Spartakom 3:3 i sa 27 bodova pripalo im je drugo mesto.

U duelu sa Delfinom pobede za Radnički ostvarili su Dragan Barlov i Zoran Novoselski, Branko Damljanović i mladi Nikola Radovanović su uzeli po pola boda, dok su u svojim mečevima poraženi Pavlović Goran i Blagojević Dragiša. Na kraju 3:3, što je bilo dovoljno Beograđanima da ostanu u eliti.

Realnost je da šahisti Radničkog nisu odigrali na zadovoljavajućem nivou makar za deveto mesto na tabeli i zato su i ispali iz Prve šahovske lige Srbije. To što su objektivno bolja ekipa od dve posalednjeplasirane ekipe Niša i Valjeva, ali isto tako od bar tri bolje plasirane od njih, sada ništa ne znači.

Život ide dalje. Treba se okrenuti mladima, ne gledati na sve toliko crno, jer, neke ekipe su uložile ogromna sredstva da dođu do titule, ali nisu uspeli. Kragujevčani koji su kuburili sa finansijama i bukvalno, do samog početka takmičenja nisu znali hoće li uopšte moći da nastupe, dali su svoj realni maksimum.

Opravdanja može i ne mora da bude, ali realnost je da se naredne godine klub sprema za takmičenja u drugoligaškom društvu, gde treba da se dokaže da zaslužuje povratak među najbolje.

Foto: šss

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!