KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbalerke Trijumfa u Superligi

Kragujevac je dobio još jednog superligaša u fudbalu. U pitanju je Ženski fudbalski klub „Trijumf“, koji je na impresivan način uspeo da eleminiše ekipu Sloge iz Zemuna, u okviru baraža za popunu Superlige, i tako se, tri godine po osnivanju kluba, našao u elitnom rangu.

Devojke iz Trijumfa su imale jako dobru sezonu iza sebe, koju su krunisale na najlepši mogući način. One su u Drugoj srpskoj ligi „Jug“ ubedljivo osvojile prvo mesto, ispred Mačve iz Šapca, i samim tim potvrdile da su jako ozbiljna ekipa. U baražu za popunu Superlige su se sastale sa ekipom Sloge iz Zemuna, koja ima jako dugu tradiciju u ženskom fudbalu. U prvom meču, koji je odigran u Badnjevcu, Kragujevčanke su gubile na poluvremenu sa 0:3, ali su neverovatnom snagom volje i karaktera, uspele da preokrenu rezultat u nastavku i slave sa 4:3. Ta pobeda je bila ključna, jer su u revanšu, verovatno grogirane od poraza u prvom meču, fudbalerke Sloge pretrpele pravu rezultatsku katastrofu, pošto su poražene sa čak 0:4.

Uspeli smo da posle dve takmičarske sezone dođemo do najvišeg ranga. U ekipi imamo 25 devojaka, koje naporno rade, tako da uspešni rezultati nisu izostali.“ – izjavio je Slobodan Branković, trener i osnivač Trijumfa, koji je pre tri godine predvodio ekipu Sušice u elitnom rangu.

U Superligi naredne sezone, pored Kragujevčanki, takmičiće se još sedam ekipa, i to: Spartak iz Subotice, Napredak iz Kruševca, Mašinac iz Niša, LASK Crvena zvezda iz Beograda, Požarevac, Jagodina i ekipa Novog Bečeja. Konkurencija je žestoka, pa će ekipi Trijumfa biti preko potrebna adekvatna pojačanja za viši rang takmičenja.

Izvor i foto: sumadijapress.co.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!