KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nova ubedljiva pobeda vaterpolista Radničkog

Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras, u okviru 14. kola Prve A lige Srbije, ekipu Dunava sa 28:4 (7:2, 4:0, 8:1, 9:1).

Iako je na ovom meču Radnički nastupio bez Udovičića, Filipa Filipovića, Ćirića, Zlokovića, Gaka, Radića i Burića, Kragujevčani su ipak očekivano slavili ubedljivu pobedu nad znatno slabijim protivnikom, a golgeterski saldo domaće ekipe stao je na cifri od 28 golova.

Jedini priključak sa favorizovanom domaćom ekipom gosti su uhvatili samo na početku meča, kada je rezultat bio izjednačen (2:2), ali potom sledi serija domaćih 5:0, posle čega su gosti već bili dotučeni.

U nastavku meča Radnički je postepeno povećavao svoju prednost, uz maksimalnu koncentraciju u odbrani, tako da je rezultatska katastrofa gostujuće ekipe bila neminovna.

U Radničkom su se večeras istakli Đorđe Filipović, Marković i Popović sa po 6 golova, Ćirković je postigao 4, a Čupić 2 gola, dok su kod gostiju strelci bili Ćatović dva puta, kao i Mitrović i Lekić sa po jednim golom.

Nakon ovog trijumfa vaterpolisti Radničkog imaće nešto duži odmor, posle čega ih očekuje duel sa Banjicom u prvenstvu, kao i finalni meč Kupa Evrope sa Florencijom.

Radnički – Dunav 28:4 (7:2, 4:0, 8:1, 9:1)

Zatvoreni bazen SC „Park“
Gledalaca: 500
Igrač više: Radnički 5(4), Dunav 1(0)
Peterci: Radnički 3(3)

RADNIČKI: Radić, Burić, B. Popović 6, Marković 6, Ćirković 4, Čupić 2, Bašić 6, Đ. Filipović 4, Lazić. Trener: Udovičić.

DUNAV: Dobožanov, Đurđević, Mitrović 1, Šćepanović, Ljubičić, Đ. Popović, Ćatović 2, Lekić 1, Katić, Bukvić, Bitadze, Vitorović. Trener: Orlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!