KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički brani tri gola za finale (sreda, 18.30h)

Vaterpolisti Radničkog jutros su krenuli put Debrecina, gde ih u sredu, od 18.30 sati, očekuje revanš susret polufinala Kupa Evrope, sa istoimenim mađarskim timom. Kragujevčani su u prvom meču slavili sa 9:6, pa sa tri gola „viška“ putuju u Mađarsku.

U taboru Radničkog ne obaziru se na prednost iz prvog duela, već smatraju da moraju da idu na pobedu.

“Imamo tri gola viška, što nije ni velika, ni mala prednost, pa ne smemo da se opustimo. Moramo da idemo na pobedu, kao da je rezultat 0:0. Mislim da smo kvalitetniji tim i da ćemo ispuniti cilj, ukoliko odigramo onako kako znamo. Najbitnije je da su svi igrači spremni za ovaj duel i da nema povređenih“ – naglašava Vojislav Čupić, vaterpolista Radničkog.

Izabranici Dejana Udovičića do sada su ostvarili sve pobede u Kupu Evrope. Redоm su „potapali“ nemački Potsdam (17:3), španski Sabadelj (9:5), italijansku Florenciju (8:4) i turski Juzme (18:3), u grupnoj fazi, a potom i španski Mataro u četvrtfinalu (17:9 i 14:5). Duel sa Mađarima dobijen je sa najmanjom razlikom, pa šumadijski tim u revanš ulazi dosta opreznije.

“Od početka idemo na osvajanje Kupa Evrope, pobedili smo sve timove, a pokazalo se da je Debrecin bio najteži rival na kog smo naleteli u dosadašnjem delu takmičenja. Sada će biti još jači, jer se u tim vratio njihov najbolji vaterpolista, italijanski reprezentativac Aleks Đorđeti. Njihova igra bazira se na ovom izuzetnom igraču i sigurno je da će doprineti još boljem izdanju Mađara, pogotovo u fazi napada“ – smatra Čupić.

Čupić je jedini igrač Radničkog koji je igrao za neki mađarski tim, pa najbolje poznaje situaciju u zemlji našeg severnog suseda. Nastupajući za Seged, uspeo je čak i da osvoji Kup Evrope, 2009. godine.

“Mađari su dobri poznavaoci vaterpola i glavne karakteristike većine njihovih klubova su nezgodni domaći bazeni, koji im daju veliku prednost. U Segedu sam igrao sa nekoliko igrača koji sada brane boje Debrecina, a protiv nekolicine njih sam nastupao u ligaškim okršajima. Sve su to dobri igrači, sa dosta iskustva u evropskim takmičenjima, ali i u domaćem šampionatu, koji ima nekoliko izuzetno kvalitetnih timova“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti

error: Content is protected !!