KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički lako poražen od Partizana

Fudbaleri Radničkog poraženi su u poslednjoj utakmici 12. kola Jelen Super lige od Partizana u Beogradu sa 2:0 (1:0).

Utakmica na stadionu Partizana igrana je bez prisustva gledalaca, zbog kazne koja je izrečena Partizanu. U nefudbalskoj atmosferi Partizan je ood prvog minuta krenuo napadački, osokoljeni porazom Zvezde na Karaburmi. Ipak, prvi šut na utakmici uputio je Darko Spalević u 5.minutu, nakon asistencije Miloškovića, ali je bio neprecizan. Slično je uzvratio Partizan u 7.minutu, Saša Marković je poslao loptu daleko iznad gola.

Radnički je u prvoj šestini meča uspešno odgovorio na igru Partizana, te u prvih 15 minuta nije viđena nijedna ozbiljan prilika za postizanje pogodaka.

U 19.minutu prva poluprilika za Partizan posle kornera Nece Tomića, lopta je preletela sve igrače, ali se na drugoj stativi nije snašao Miljković.

1:0 za Partizan u 23.minutu, posle očajne reakcije cele odbrane gostiju. Nemanja Tomić je odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak, metara, lopta je pogodila prečku, a najprisebniji u petercu Radnički je bio bugarski reprezentativac Ivan Ivanov i sa 2-3 metra sproveo loptu u mrežu.

Kako je Radnički pošao sa centra, Ivan Petrović je pogrešio, Aleksandar Mitrović je uzeo loptu i sam krenuo ka golu gostiju. Međutim, Knežević je odlično reagovao i odbranio udarac Mitrovića. Srednji red Radničkog na ovoj utakmici kao da ne postoji, nisu uspeli nijednu loptu da sačuvaju, tako da od ozbiljnih napada Radničkog u prvih pola sata utakmice nije bilo ništa.

Nakon krvničkog starta Ostojića sa leđa na Darka Spalevića, kapiten Radničkog je zbog povrede morao da napusti teren, a umesto njega na teren u ušao Predrag Sikimić.

U 39.minutu još jedna prilika za Partizan posle kornera. Ponovo je odbrana Radničkog bila statična, ali na sreću, Lazar Marković se nije snašao ispred gola Kneževića.

U 41.minutu na sredini terena je pogrešio Nedović, dodao loptu pravo u noge Lazaru Markoviću, koji je pokušao sve sam, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara završio pored leve stative gola Radničkog.

Ništa više nije bilo vredno pomena u prvom poluvremenu. Zaslužena vođstvo Partizana, uz najslabiju igru Radničkog ove jeseni.

I drugo poluvreme je krenulo kao i početak utakmice. Partizan napada, a Radnički se brani.

Partizan je duplirao prednost u 48.minutu i ponovo je smušeno reagovala odbrana Radničkog koja nije uspela da izbaci loptu iz svog šesnaesterca, na nju je natrčao Lazar Marković i zakucao je u mrežu.

U 56.minutu konačno je i Radnički zapretio. Solo prodor Petronijevića se i završio njegovo udarcem sa ivice šesnaesterca, ali ponovo je lopta otišla kraj gola.

U 73.minutu je Radnički izveo prvi korner na utakmici, ali se Milan Svojić našao u ofsajd poziciji, pa je propala prilika za počasni pogodak.

Najbolju šansu na utakmici za Radnički je imao štoperski tandem. Prvo je Željko Milošević posle kornera glavom šutirao pravo u golmana Petrovića, a na natrčanu loptu je naleteo Kosorić i sa samo 2 metra nije uspeo da savlada golmana Partizana. Već u sledećem napadu Sikimić je postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajd situacije u kojoj se nalazio.

Pogledajte rezultate i tabelu Superlige.

Partizan – Radnički 1923 2:0 (1:0)

BEOGRAD
Stadion
: Partizana.
Bez prisustva gledalaca.
Sudije: Vlado Glođović.
Pomoćnici: Saša Živković, Zoran Mićanović.
Žuti kartoni: Ostojić, Aškovski (Partizan), Petrović, Milošević, Fejsa (Radnički 1923).
Strelci: 1:o Ivanov 24, 2:0 Marković u 48.min.

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Lazevski, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, S. Marković, Jojić (od 63. M. Šćepović), Tomić, L. Marković (od 73. Aškovski), Mitrović (od 82. S. Šćepović).

RADNIČKI 1923: Knežević, Pavlović, Fejsa, Kosorić, Milošević, Nedović, Petronijević, Petrović, Simović (od 52. Svojić), Milošković, Spalević (od 33. Sikimić).

Izvor: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!