KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Najava 4. kola Jelen Superlige

 Za vikend 1. i 2. septembra se igra 4.kolo Jelen Super lige Srbije, sa par zanimljivih susreta. Krenimo redom:

Smederevo – Novi Pazar, subota 17h

Ova utakmica se igra u Požarevcu zbog očajnog stanja terena u Smederevu. Protivnici su dve ekipe koje su različito startovale u prvenstvu. Smederevo ima dva boda, ali još nije postiglo gol u prvenstvu, dok Novi Pazar ima četiri boda, ali se predstavio kao ozbiljna i čvrsta ekipa. Smederevo je u potpunosti promenilo ekipu, trenera i upravu. Došlo je čak 28 novih igrača, pa će i novi trener Aleksandar Janjić imati dosta posla oko uigravanja svih linija tima. Novi Pazar predvodi iskusni Dragoljub Bekvalac, a na gostovanjima su izuzetno opasni iz brzih kontranapada preko Vusljanina i Bogunovića. Ukoliko se oporavip štoper Mujdragić, malu prednost dajem Pazarcima.

Hajduk – Radnički 1923, subota 17h

Susret dve ekipe koje još nisu zabeležile pobedu u ovom prvenstvu. Prošle godine su obe utakmice završene bez golova, tako da nas očekuje tvrda i neizvesna utakmica. Oba tima su renovirali svoje sastave i imaju dosta novajlija. Radnički ima iskustvo, kako na terenu tako i na klupi, ali tradicija im ne ide u korist, jer su samo jednom pobedili u Kuli. Domaćin će morati da krene ofanzivno, polažući nade u brzonoge napadače, dok se odbrana Kragujevčana još nije predstavila u pravom svetlu. Ovde je sve otvoreno, pa se nadam veoma dobroj utakmici.

Jagodina – Sloboda, subota 17h

Sloboda dolazi u Jagodinu posle nerešenog rezultata kod kuće protiv Donjeg Srema. Ta utakmica i dosuđen penal za goste u 92.minutu su izazvali velike polemike u javnosti, pa smatram da su se Užičani više bavili sa sudijom Karadžićem nego što su mislili o Jagodini. Jagodina već ima dve pobede kod kuće sa po 1:0, a i prošle sezone su upravo tim rezultatom rešavali svoje utakmice kao domaćini. Zato su i favoriti, jer su i na JNA prošle nedelje pokazali da znaju da se suprostave i najjačim ekipama u ligi. Ali ostali su bez Ognjena Mudrinskog koji je prešao u Zvezdu, pa ćemo sutra videti da li imaju adekvatnu zamenu za njega u napadu.

BSK – Javor, subota 17h

Najveće iznenađenje početka prvenstva gostuje u Borči. Javor ima dve pobede u dva meča i gol razliku 7:0. Trener Milojević je lepo skockao ekipu, koja ne respektuje nikoga i probaće da ostane neporažena na ovom gostovanju, uzdajući se u brzog Nigerijca Onila, koji je činio čuda u Smederevu. Domaćin polako sklapa kockice, dovodi pojačanja, a ako žele da ostanu u Super ligi, moraju da pobeđuju kod kuće u ovakvim utakmicama. Ovde je moguće vrlo malo golova i karakterističan „dosadan“ fudbal, a pobednika može da odluči samo jedna lopta u mreži.

Spartak – Rad, subota 17h

Još jedna neizvesna utakmica u ovom kolu. Mlada ekipa Rada gostuje poslednjeplasiranoj ekipi iz Subotice. Spartak odavno nije ovako loše startovao, a sa slabim igrama se uklopila i loša finansijska situacija, pa je par igrača napustilo klub u toku nedelje (Otašević, Mirković, Joksimović). Međutim i Rad je ostao bez beka Pantića koji je prešao u Zvezdu, ali tu su odlični napadači Kojić, Perović i Luka. Ja ovde prednost dajem gostima, zbog fantastičnog trenera Nikolića i odlične igre Rada na početku sezone, jer Rad lakše igra kada gostuje i kada ne treba da napadne protivnika, već kada čeka na greške. Spartak mora da pobedi, da osvoji prve bodove a kao glavni aduti se spominju kapiten Torbica mladi reprezentativac Despotović.

Doni Srem – Vojvodina, subota 21h

Ova utakmica se zbog renoviranja stadiona u Pećincima igra na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu. Samim tim je Vojvodina izraziti favorit i sve osim njene pobede će biti prvorazredno iznenađenje. Jeste Donji Srem pobedio OFK Beograd na Karaburmi i Partizan u Novom Sadu, ali Vojvodina ih sigurno neće potceniti, već će želeti da iskoristi to što su gosti na svom stadionu, da poprave bodovnu situaciju i učvrste se na vrhu tabele. Donji Srem i dalje živi svoju bajku, neće doći sa belom zastavom, ali realno gledano, male su šanse da se vrate u Pećince i sa jednim bodom.

OFK Beograd – Partizan, nedelja 17h

U veoma nezgodnom trenutku Partizan dolazi na Karaburmu, jer je domaćin još uvek bez pobede iako su već dva puta bili domaćini. Pored toga, još nisu zatresli mrežu protivnika u ovom prvenstvu, iako su se dobro pojačali i to uglavnom iskusnim igračima, povratnicima iz inostranstva (Bogavac, Trivunović, Jovanović). Partizan dolazi osokoljen prolazom u grupnu fazu Lige Evrope, sa imperativom pobede, jer su već jednom poraženi u ovom prvenstvu. Kada se seti utakmice prošle sezone na Karaburmi, možemo ovde očekivati pobedu gostiju.

Crvena Zvezda – Radnički Niš, nedelja 19h

Domaćin je apsolutni favorit u ovom susretu i sve osim ubedljive pobede Zvezde je veliki uspeh za povratniku u elitu. Radnički je sakupio 4 boda u prva tri kola, ali igrom nije oduševio, jer deluju potpuno bezidejno u napadu oslanjajući se samo na brzonogog Binića. Zvezda će igrati prvu utakmicu posle tragičnog poraza u Bordou, ali je kvalitet na njihovoj strani i samo je pitanje sa koliko golova razlike će biti izražena pobeda. 

Tabela: Donji Srem 7, Vojvodina 7, Partizan 6, Javor 6, Jagodina 6, Rad 5, Novi Pazar 4, Sloboda Point 4, Crvena zvezda 4, Radnički Niš 4, BSK 3, Radnički 1923 2, Smederevo 2, Hajduk 1, OFK Beograd 1, Spartak Zlatibor voda 0.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!