KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rutinski do finala

Radnički se pobedom od 1:0 plasirao u finale tradicionalnog turnira u Čačku „Bija Stanković“. Pobedonosni gol je postigao Miloš Tintor udarcem glavom u 70.minutu posle idealno izvedenog kornera Dragana Radosavljevića.

Radnički je zasluženo pobedio u utakmici koja je odigrana po tropskom vremenu i temperaturi od 35 stepeni. Početak utakmice je pripao Smederevcima, ali bez izgledne prilike za gol, jedino vredno pažnje je bio pokušaj Uroševića sa preko 20 metara. Radnički je sredinom prvog poluvremena zagospodario terenom i posle odlične asistencije Mutavdžića, ispred golmana Živkovića je izašao Svojić, ali je njegov lob udarac otišao iznad prečke. Dva minuta kasnije Miljan Mutavdžić je pokušao iz daljine, ali je lopta prošla pored gola. U 37.minutu su uzvratili Smederevci, ali udarac iskusnog Živkovića Ognjen Čančarević je efektno ukrotio.

U 40.minutu najlepša akcija u prvom delu susreta, lopta je posle dodavanje Miloškovića došla do usamljenog Obrovca, koji kao da se uplašio stopostotne prilike i loptu je poslao pravo u naručje sigurnog Živkovića.

U drugom poluvremenu, šef stručnog štaba Slavenko Kuzeljević je dao šansu još sedmorici igrača, što je doprinelo bržoj igri Radničkog. U 50.minutu lepa akcija po desnoj strani, Varjačić je uposlio Miloškovića koji je sa desetak metara šutirao u gornji desni ugao, ali se opet istakao golman Živković i izbacio loptu u korner. Smederevo je pokušavalo uglavnom preko Živkovića, ali su njegovi udarci u 51. i 60.minutu bili neprecizni. I baš od tog 60.minuta, pa do kraja utakmice, na terenu je postojao samo jedan tim – Radnički. U 62.minutu fantastičan prodor Simovića, u trku je prevario Krmara, centrirao, a mladi Lazar Popović sa 5 metara pogađa golmana Živkovića koji nekako izbacuje loptu u korner. Posle kornera i Nedović je oprobao udarac iz daljine, ali je opet Živković bio na pravom mestu. U 67.minutu i Darko Spalević ima priliku posle kornera, ali lopta odlazi tik pored leve stative. Konačno, pogodak je pao u 70.minutu i ponovo je Radnički do gola stigao udarcem glavom.

Do kraja utakmice, Smederevo nije imalo snage da napadne, a Radnički je uspešno čuvao i sačuvao zasluženu prednost.

Ovom pobedom, Radnički će sutra igrati u finalu turnira sa domaćinom Borcem, koji je pobedio Javor sa 1:0. Utakmica počinje u 18:30h, na Gradskom stadionu u Čačku.

Radnički 1923 – Smederevo  1:0 (0:0)

ČAČAK
Sudija: 
Bojan Burojević (Čačak)
Žuti kartoni: Ristić, Tintor, Popović, Mutavdžić, Đuričković (Radnički) Omega (Smederevo).
Strelac: 1:0 Miloš Tintor u 70. min.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović, Rosić, Tintor, Ristić, Mutavdžić, Svojić, Obrovac, Spalević, Milošković, Simović. U drugom poluvremenu igrali: Nedović, Varjačić, Radosavljević, Đuričković, Popović, Milosavljević i Zoranović.

SMEDEREVO: M. Živković, Krmar, Miović, Omega, Bogić (od 57.min. Osman), Stojaković, Vukašinović, Urošević, S.Živković, Simić, Veljović (od 83.min. Camilo)

Izvor i foto: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!