KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

BSK izvukao bod u Kragujevcu (VIDEO)

Kragujevčani u 20. kolu Superlige nisu prikupili ceo plen na svom stadionu protiv solidne ekipe BSK-a, te poraz Vojvodine od OFK Beograda nije iskorišćen. Na Čika Dači je ostalo nerešeno 1:1(1:1).

Utakmica koja je pokazala po ko zna koji put da favorit sa papira, u „igri na petoparcu“, mora da se prenese na „livadu“, gde lopta mora da pređe liniju gola i da se jedino to broji.

Prelepi vremenski i temperaturni uslovi za dobar fudbal, ali i za pun stadion. Iako su uslovi bili tu, nije sve baš tako bilo. Gosti su krenuli veoma zatvoreno na početku utakmice, što je Radnički i očekivao, i čini se da se mnogo bolje snalazio dok su se gosti branili. U 7. minutu, nakon greške iskusnog Tasića, Darko Spalević, na svoj 35. rođendan, uzima loptu i sa dvadesetak metara sprovodi loptu pod prečku golmana Kovačevića. 1:0

Gol je bio očekivan, ali loša igra domaćih posle gola nije se očekivala. Radnički se povukao, čekao kontru, gosti su pomerili linije napred i krenuli da igraju napadački fudbal, što je domaće zbunilo. Možda i najlošijih 30 minuta ove sezone, na sreću, samo sa jednim primljenim golom, i to u 40. minutu, kada je raspoloženi kapiten gostiju, Aleksandar Đukić, na centaršut iz kornera, pobegao štoperima Radničkog za 1:1. Tako se pokazalo odsustvo kapitena Miloševića kao veliki hendikep za ovaj tim Radničkog.

Odmah nakon primljenog gola domaći ponovo kreću da igraju onako kako znaju i gol BSK-a je “ visio u vazduhu „. Međutim, kako se u fudbalu moraju koristiti šanse onda kad se ukažu, i kako utakmica traje i mora da se pruži maksimum svih devedeset minuta, u drugom poluvremenu domaći nisu imali sreće. U svakoj akciji je bilo po nekoliko šansi za gol, ali lopta nije htela u mrežu. U tim momentima kao da je neko začarao gol gostiju, domaći su imali loptu celo drugo poluvreme, izuzev dve kontre BSK-a.

Ulaskom u igru Peđe Živadinovića, kao da cela odbrana motri samo na njega i Spalevića, te su u svakom napadu krila Radničkog imala dosta prostora. Ali u šesnaestercu je bilo vrlo teško izboriti se za poziciju i pokupiti te lopte sa boka.

U 57. minutu na centaršut Jovanovića iz kornera sa desne strane, loptu na drugoj stativi zahvata Đukić, koji odličnim volej udarcem za malo promašuje prečku Čančarevićevog gola.  To je bila jedna od najboljih akcija gostiju u nastavku. 63. minut sa sobom nosi akciju raspoloženog Nedovića po desnoj strani, koji centrira, ali Živadinović loše zahvata loptu glavom i ona odlazi pored gola.

U tim momentima domaći su igrali dugim loptama i centaršutevima u kazneni prostor, što nije njihov prepoznatljivi model igre, te se izlaskom Miloškovića, sve manje igralo „po zemlji“, da li zbog pritiska i moranja pobede, preko očekivanja publike i dovikivanja “ Ajmo brže, ajmo brže ! „

Do samog kraja svaki napad je bio bar polušansa, u jednom je čak i Tintor pretrčao skoro ceo teren i centrirao kao krilni igrač, ali lopta nije htela u gol. Naš internacionalni sudija koji će dogodine suditi Ligu šampiona, Milorad Mažić, bio je skoro neprimetan na terenu,  i korektno je podelio pravdu na ovoj utakmici.

Strateg Kragujevčana  Slavenko Kuzeljević, nakon što je čestitao protivniku na osvojenom bodu, pozvao je na smanjenje tenzija i očekivanja:

Posle Darkovog pogotka smo stali, bez ikakvog razloga, a onda smo u drugom poluvremenu bili rešeni da postignemo i taj drugi gol. Međutim, koliko god da se videla želja i htenje, i dobra napadačka igra, nismo ga postigli. Kao da  je viša sila“rekao je Kuzeljević.

„Takav dan jednostavno dođe. Ne možemo sad odjednom da mislimo da smo Barselona. Ovi momci igraju pod konstantnim pritiskom. Svi mi zajedno treba da poradimo da umanjimo taj pritisak kod igrača.“ dodao je on.

Radnički 1923 – BSK 1:1 (1:1)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“.
Gledalaca: 3.000
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).
Pomoćnici: Živković (Petrovaradin)  i Korajlija (Novi Sad).

RADNIČKI: Čančarević, Pavlović, Nenadić, Tintor, Kosorić, Nedović, Mutavdžić, Obrovac /56. Živadinović, Milošković /75. Simić, Kostić /78. Vukašinović, Spalević

BSK: Kovačević, Čelebić, Petrović/81. Živković, Vignjević, Stokić /46. Jovanović, Đukić, Tasić, Stamenković, Savković /68.  Radunović, Bošković, Šupić.

Foto: Zoran Petrović

Snimak: IP Sport

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!