KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stefanović zastao nadomak finala Svetskog kupa

Srpski reprezentativac Milutin Stefanović zauzeo je deveto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju.

Foto: Streljački savez Srbije

Stefanoviću je plasman u finale izmakao za samo dva kruga. On je u prvom klečećem stavu ostvario sjajan rezultat od 198 pogođenih krugova, a još precizniji bio je u narednom stojećem stavu, gde je iz 20 hitaca pogodio fantastičnih 199 krugova. Činilo se tada da srpski as neće imati problema da se plasira u finale, ali ga je nešto slabiji rezultat od 190 pogođenih krugova u poslednjem stajaćem stavu ostavio izvan konkurencije za neku od medalja.

– Sve do stojećeg stava moj nastup je bio na visokom nivou. Ali, s obzirom da sam u prethodne dve nedelje imao problema sa leđima, taj slabiji rezultat na kraju je bio očekivan. Uložio sam ogromne napore da se oporavim i doputujem u Indiju. Da nije bilo tih problema uveren sam da bih se danas borio za visok plasman, s obzirom da mi je forma na visokom nivou. Drago mi je što sam i pored povrede u prva dva, čvrsta stava, gađao veoma dobro, a to mi daje vetar u leđa za buduća takmičenja – poručio je nakon takmičenja Stefanović u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Umesto Stefanovića, u finale je ušao Aleks Lepa iz Finske sa identičnim rezultatom kao i olimpijski šampion iz Pariza Jukun Liu iz Kine, koji se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mestom. Zlatnu medalju osvojio je mađarski reprezentativac Ištvan Peni sa 465,2 pogođena kruga, koji je prethodno osvojio srebro u nadmetanju vazdušnom puškom. Srebro je otišlo u ruke Jiržija Privratskog iz Češke (464,2), dok je Indijac Akil Šeoran osvojio bronzu (452,6).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!