KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odbojkaši Radničkog iz Subotice kreću u pohod na titulu

Novu sezonu u BPŠ Superligi Srbije odbojkaši Radničkog započinju sa krajnjeg severa Srbije, tačnije iz Subotice, gde će večeras od 19 časova na parketu hale „Dudova šuma“ odmeriti snage sa tradicionalno neugodnom i nepredvidivom ekipom Spartaka. Dobro odrađen pripremni period i solidno izdanje u Balkanskom kupu daju Kragujevčanima za pravo da se nadaju uspešnoj prvenstvenoj premijeri.

Skoro deceniju i po Radnički čeka na novu titulu, koju je zadnji put osvojio još 2010. godine za vreme trenerskog mandata bivšeg selektora Srbije Slobodana Kovača. Iako su poslednjih par sezona konstantno u samom vrhu srpske odbojke, Kragujevčani nikako ne uspevaju da načine odlučujući korak na putu koji vodi do trona. Veruju da će u novoj sezoni imati više sreće i da će konačno uspeti da se domognu završne borbe za trofej.

Ambicije su kao i uvek najviše i one nas inspirišu da radimo što je moguće jače i bolje. Pripremni period bio je dug i težak, tako da jedva čekamo početak lige kako bismo pokazali da sav trud koji smo uložili tokom prethodna dva meseca na uigravanju ekipe i stvaranju timske hemije koja je glavni preduslov za dobre rezultate nije bio uzaludan – naglašava Dušan Lopar, jedan od trojice povratnika u redove kragujevačkog tima.

Kragujevčani su se po završetku prethodne sezone odlučili za totalni remont ekipe, što često može da bude mač sa dve oštrice. Dobra stvar je što su Šumadinci gro pojačanja za novu sezonu pronašli u povratnicima koji su već imali priliku da igraju zajedno u dresu Radničkog, što je treneru Aleksi Brđoviću olakšalo taj početni period uigravanja.

Mislim da imamo dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva, koja ima potencijal za najviše domete. Imao sam priliku da igram sa većinom saigrača, dobro se poznajemo, što nam je svakako olakšalo taj neki uvodni period uigravanja. Nadam se da ćemo kako sezona bude odmicala igrati sve bolje i sigurnije i da ćemo igrati aktivnu ulogu u borbi za oba trofeja – smatra Lopar.

Da imaju ekipu za velika dela Kragujevčani su pokazali u pripremnim utakmicama, a naročito nastupom na Balkanskom kupu, gde su u duelima sa rumunskom Steauom i turskim Arkusom predvođenim legendarnim nemačkim odbojkašem Đerđom Grozerom ostavili prilično dobar utisak.

Balkanski kup pružio nam je lepu priliku da se izmerimo sa ozbiljnim ekipama iz regiona i sagledamo gde još imamo prostora za napredak. Bez obzira na poraze u oba meča, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito u duelu sa Arkusom. Igra koju smo prikazali na toj utakmici pokazala je da smo na dobrom putu i da sve ovo na čemu smo tako naporno i predano radili tokom pripremnog perioda nije bilo uzalud – dodaje Lopar.

Iskusni srednji bloker, koji je prošle sezone predvodio beogradsku Crvenu zvezdu do šampionskog trona, smatra da će konkurencija u BPŠ Superligi ove sezone biti prilično ujednačena i da će borba za titulu biti krajnje neizvesna.

– Sigurno postoji jedno 5-6 timova koji pretenduju na vrh tabele i koji mogu pobediti jedan drugog, što će svakako predstojeće prvenstvo učiniti interesantnim i neizvesnim. Ono što daje posebnu draž našoj ligi jeste to što svake sezone iskoči po neki novi mladi igrač, što je od velikog značaja za budućnost srpske odbojke – konstatuje povratnik u redove Radničkog.

Lopara i drugove već na prvenstvenoj premijeri očekuje ozbiljan izazov na gostovanju subotičkom Spartaku, koji poput Kragujevčana takođe gaji visoke ambicije u nastupajućem prvenstvu. Subotički „golubovi“ su uspeli da sačuvaju okosnicu ekipe iz prošle sezone, koju su nadogradili sa par kvalitetnih novajlija, među kojima su i bivši članovi Radničkog, Aleksa Matić i Veljko Boharev, ali i Egipćanin Rašad od koga se očekuje da bude taj igrač koji će praviti razliku na terenu.

– Spartak svake godine radi sjajan posao u prelaznom roku. Tako je bilo i ovog leta. Uspeli su da sačuvaju kostur ekipe iz prošle sezone koji su nadogradili sa par kvalitetnih pojačanja. Sve ekipe u BPŠ Superligi znaju koliko je teško igrati u Subotici zbog specifičnosti hale i naravno atmosfere koju stvara domaća publika, a koja igrače Spartaka često inspiriše da pruže partije koje možda prevazilaze granice njihovih realnih mogućnosti. Za nas je jako važno da prvenstvo otvorimo trijumfom koji bi nas dodatno napunio samopouzdanjem pred naradne izazove – zaključio je Lopar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!