KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Svetska bronza oko vrata Ene Ilić

Mesec dana nakon izvanrednog nastupa i osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu u italijanskom Loanu, najbolje srpske tenisrke do 14 godina starosti, na čelu sa Kragujevčankom Enom Ilić, uzele su bronzu na Svetskom prvenstvu u Češkoj.

Mlade srpske teniserke su posle poraza od domaćina Češke u polufinalu (1:2), u borbi za bronzu bile bolje od selekcije SAD-a sa maksimalnih 2:0. Dušica Popovski je bila bolja od Amerikanke Li sa 7:6, 6:3, a pobednički poen našem timu donela je Luna Vujović protiv Peničkove posle preokreta – 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Da će dogurati do same završnice takmičenja, srpski tim je nagovestio još u grupnoj fazi, koju je okončao kao lider četvrte grupe sa skorom od dve pobede i jednim porazom. U borbi za polufinale naše teniserke su eliminsale selekciju Južne Koreje (2:1), ali je potom usledio već pomenuti poraz od Češke, kojoj je na kraju pripalo i zlato nakon trijumfa nad selekcijom Nemačke u finalu (2:0).

Ena Ilić je odigrala samo jedan meč na ovom prvenstvu i protiv Argentine u grupnoj fazi takmičenja, koju je naš tim dobio sa maksimalnih 3:0. Mlada Kragujevčanka je tada u tandemu sa Dušicom Popovski bila uspešnija od argentinskog dubla u sastavu Mora Karokera/Ambar Miranda – 6:3, 6:4.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!