KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić sačuvao tron

Atletičar kragujevačkog Radničkog Lazar Anić uspešno je odbranio titulu prvaka države u disciplini skok udalj na Otvorenom seniorskom prvenstvu Srbije u Kruševcu. Najbolji srpski „daljaš“ pokazao je da se nalazi u odličnoj formi pred put na Mediteranske igre u Alžiru.

Foto: AK Radnički

Anićev pobednički skok od 7.71 metara, pored sedme titule prvaka države na otvorenom, doneo mu je i neophodnu normu za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Minhenu, ali ga je i dodatno približio plasmanu na Svetsko prvenstvo, čiji će domaćin od 15. do 24. jula biti američki grad Oregon.

„Leteći“ Kragujevčanin je već u drugoj seriji skočio nedostižnih 7.69 metara, da bi u četvrtoj seriji popravio svoj pređašnji rezultat za dva santimetra.

Anićev glavni konkurent za titulu Strahinja Jovančević iz Crvene zvezde skočio je 7.54 metara i tako „kaparisao“ srebrnu medalju, dok je treće mesto pripalo atletičaru zemunske Mladosti Marku Vlahović, čiji je najbolji rezultat iznosio 7.38 metara.

Odmah nakon nastupa na državnom prvenstvu u Kruševcu, Anić pakuje kofere i seli se Oran u Alžiru, gde ga očekuje nastup na Mediteranskim igrama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!