KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani voze po planu

Odbojkaši Radničkog opravdali su ulogu favorita u duelu sa Spartakom iz Ljiga i još jednim maksimalnim trijumfom, četvrtim u nizu, zaključili ovu kalendarsku godinu – 3:0 (25:20, 25:19, 25:14).

Foto: SPD Radnički

Mada je propisno namučio Kragujevčane u prethodnom odmeravanju snaga, superligaš iz Ljiga ovoga puta nije imao ni promil šanse u duelu sa preporođenom četom iz srca Šumadije, koja u poslednja tri kola nije izgubila niti jedan jedini set.

Krenuli su domaći silovito i serijom sjajnih servisa Iranca Tuktea stekli početno vođstvo od 4:0, da bi se nedugo zatim odlepili na šest poena razlike (10:4), što je trenera gostiju Nenada Kovačevića nateralo da reaguje tajm-autom. Po povratku na parket Ljižani vezuju dva poena, ali Kragujevčani potom dodaju gas i beže na maksimalnih „plus osam“ (19:11). Uspeli su gosti u jednom trenutku da prepolove zaostatak (23:19), ali prekasno da izbegnu gubitak seta (25:20).

Početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri, a onda je do izražaja došao blok Radničkog, koji je Kragujevčanima utro put ka prvom osetnijem vođstvu u ovom periodu igre (6:3). Umesto da ovaj dobar momentum u svojoj igri maksimalno iskoriste i dodatno uvećaju stečenu prednost, Šumadinci su sa par vezanih grešaka omogućili gostima da dođu do rezultatskog egala (11:11).

Održavali su Ljižani rezultatski priključak sve do same završnice seta, tačnije do trenutka kada je na servis liniju stao Amir Tukte. Nisu gostima pomogla ni dva uzastopna tajm-auta, Radnički je na servis sjajnog Iranca vezao šest poena i stigao nadomak osvajanja seta (24:18). Milovanović je za trenutak produžio otpor gostiju, da bi Glavinić servis greškom presudio svom timu u ovom setu – 25:19.

I treći set se odvijao po sličnoj matrici. Ponovo je domaćin diktirao tempo, a gosti održavali korak sve negde do sredine seta, kada su polako počeli da posustaju. Tada se Radnički na servis Rikarda Kalva odlepio na 17:12, da bi nakon bloka kapitena Matića izbio na maksimalnih „plus šest“ (19:13). U tom momentu su Ljižani shvatili da im nema spasa, a za efektan završetak seta pobrinuo se najbolji akter susreta Amir Tukte sa dva nova asa.

Sjajni Iranac je meč završio sa 16 osvojenih poena, od toga čak 6 sa servis linije. Sledili su ga Davide Kovač sa 12 i kapiten Aleksa Matić 11 poena.

Jedina svetla tačka u ekipi iz Ljiga bio je korektor Miloš Nadaždin sa 13 osvojenih poena.

Radnički kraj kalendarske godine dočekuje kao trećeplasirani tim na tabeli BPŠ Superlige Srbije sa 25 osvojenih bodova, dva manje u odnosu na aktuelnog šampiona Srbije, novosadsku Vojvodinu, koja „diše za vratom“ vodećoj Crvenoj zvezdi.

Sledi pauza u prvenstvu, koja će potrajati sve do 28. januara. Prvu utakmicu u novoj 2022. godini odbojkaši Radničkog odigraće protiv lidera na tabeli Crvene zvezde u Beogradu.

RADNIČKI – SPARTAK (LJIG) 3:0 (25:20, 25:19, 25:14)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Gledalaca: 150.
Sudije: M. Milošević, M. Stanković.
Trajanje meča: 65 minuta.

RADNIČKI: Pantović (libero), Koprivica 7, Rikardo Kalvo 3 (2 blk, 1 as), Matić 11 (3 blk), Radević 5 (3 blk), Kovač 12 (2 blk), Tukte 16 (6 asa, 1 blk). Nisu igrali: Antić, Ivanković, Vidović, Vukmirović i Milutinović. Trener: Željko Bulatović.

SPARTAK (LJIG): Kopunović, Vukadinović, Nadaždin 13, Matić 1, Glavinić 6 (1 blk), Grković, Milovanović 3 (1 blk), Janković (libero), Medak (libero), Maksimović 8, Koničanin, Bekrić 1. Nisu igrali: Avramović i Lozić. Trener: Nenad Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!