KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šampion preplivao „Jezero“

Nastavlja se rezultatsko posrnuće rukometaša Radničkog, koji su u večerašnjem okršaju sa aktuelnim šampionom Srbije, novosadskom Vojvodinom, na parketu kragujevačkog „Jezera“ doživeli svoj treći uzastopni poraz u Super ligi Srbije – 36:24 (17:13).

Foto: SPD Radnički

Ni podrška najvaterenijih pristalica „Crvenih đavola“ nije mnogo pomogla Kragujevčanima u okršaju sa braniocem titule, koji je manje-više rutinski došao do trijumfa u srcu Šumadije. Istina, ušli su rukometaši Radničkog prilično motivisano i odlučno u večerašnji meč i uspešno su odolevali gostima iz Srpske Atine sve do finiša prvog poluvremena, kada su polako počeli da gube korak.

Predvođeni raspoloženim Trnavcem na golu, Novosađani su sredinom drugog poluvremena počeli da prave osetniju razliku, a kada je njihovo vođstvo u finišu utakmice preraslo jednocifrene okvire (30:20) postalo je jasno da Šumadincima nema spasa.

Uz pomenutog Trnavca, najzaslužniji za večerašnji trijumf novosadskog tima bio je Vukašin Vorkapić koji je tokom čitave utakmice terorisao odbranu Radničkog, a zaustavio se na brojci od 14 postignutih pogodaka. Baris Pukhouski je dopisao 6 pogodaka, dok su u poraženom timu prednjačili Dušan Medić i Radovan Maljević sa po 7 postignutih golova.

Radnički je i nakon večerašnjeg poraza zadržao mesto u gornjem delu tabele i trenutno je četvrti sa šest osvojenih bodova.

U narednom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje šestoplasiranoj Crvenoj zvezdi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!