KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadinci desetkovani, ali orni da prekinu pobednički niz Topolaca

Još jedan težak izazov je pred fudbalerima Radničkog 1923. Četa trenera Feđe Dudića danas putuje za Bačku Topolu, gde je sutra od 19 časova na velelepnoj „TSC areni“ očekuje okršaj sa srpskim predstavnikom u grupnoj fazi Lige konferencije, ekipom TSC-a, u jednom od derbija 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Dvonedeljni predah u prvenstvu dobro je došao Kragujevčanima da napune baterije i porade na otklanjanju nekih nedostataka u igri koji su ih koštali gubitka bodova u prethodnim utakmicama, ali i da igrače koji su u klub pristigli u samom finišu prelaznog roka dovedu u optimalnu fizičku formu.

– Ja sam trener koji ne voli previše da menja ekipu, ali su okolnosti jednostavno bile takve da smo morali da dovedemo nešto veći broj igrača kako bismo mogli da budemo konkurentni na više različitih frontova. Mislim da je ova reprezentativna pauza dobro došla pre svega igračima koji nisu sa nama prošli period priprema da podignu nivo fizičke pripremljenosti kako bi mogli da pruže još veći doprinos ekipi u narednim utakmicama – istakao je šef struke „crvenih“ Feđa Dudić na početku svog obraćanja medijima uoči gostovanja u Bačkoj Topoli.

Predstojeće gostovanje TSC-u još jedan je u nizu teških izazova za Dudićeve izabranike nakon duela sa Novim Pazarom i Čukaričkim. Topolci su nakon iznenađujuće lošeg starta prvenstva u poslednje vreme značajno podigli formu i vezali tri uzastopna trijumfa, te su se sa začelja tabele vinuli u gornji dom. Najveće zasluge za rezultatsko buđenje bivšeg vicešampiona države snosi novi trener Jovan Damjanović, koji je za kratko vreme uspeo da preporodi ekipu sa severa Bačke i da je vrati u pobednički režim.

– Moram pre svega da pohvalim mog kolegu Jovana Damjanovića, koji je uspeo da ekipu TSC-a podigne na onaj nivo iz prethodnih sezona. Vidim da je zaista jako posvećen poslu i predviđam mu jako uspešnu trenersku karijeru. Što se tiče samog kvaliteta ekipe TSC-a, tu ne treba trošiti previše reči. Izuzetno su kvalitetna ekipa, naročito u ofanzivnom delu, gde na svakoj poziciji imaju po 2-3 odlična igrača. Neretko su im upravo ti igrači koji su ulazili sa klupe donosili prevagu, kao što je to bio slučaj na prethodnoj utakmici protiv Jedinstva iz Uba, jednoj od mnogih koju su uspeli da preokrenu u drugom poluvremenu – konstatuje Dudić.

Više od kvaliteta sutrašnjeg protivnika stratega „crvenih“ brine kadrovska situacija u njegovoj ekipi, koja se iz sedmice u sedmicu dodatno pogoršava. To naravno ne umanjuje optimizam u taboru Kragujevčanа pred put na krajnji sever Srbije.

– Svakako da je za nas ogroman hendikep to što ne možemo da računamo na Vidakova, Vidosavljevića, Šerbečića i malog Mirčetića. U međuvremenu se i Ristić požalio na povredu pete, ali se ipak nadamo da će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Takođe, Bevis tek danas stiže sa reprezentativnog okupljanja i pitanje je koliko će moći da nam pomogne sutra. Naravno, to ne umanjuje našu želju da pokušamo da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu i probamo da donesemo bodove u Kragujevac – optimista je Dudić.

Prethodni dueli ova dva tima često su znali da prerastu u prave fudbalske spektakle. Prisetimo se samo međusobnog okršaja ova dva tima na stadionu u Senti pre tri godine, koji je okončan nesvakidašnjim rezultatom – 4:4. Ništa manje zanimljiv i sadržajan nije bio ni poslednji duel ova dva tima na „TSC areni“ u kome je postignut samo gol manje – 4:3.

– Očekujem jednu intenzivnu utakmicu dve ekipe koje igraju u visokom intenzitetu, sa presingom i željom za što većim posedom lopte. Mi smo uspeli smo da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre na prethodnim utakmicama, tako da ovaj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju. Primetan je ogroman pomak u pojedinim segmentima naše igre, kao što je, primera radi, ofanzivni prekid, ali i igra u odbrani. Sa druge strane, moram konstatovati da smo malo pali u ofanzivnom delu i da nismo više tako efikasni kao što je to bio slučaj prošle sezone, što je posledica odlaska pojedinih igrača i povreda. Nadam se da će igrači koji su dovedeni kao zamene ubrzo preuzeti uloge nosilaca igre. Naravno, potrebno je vremena i strpljenja, ali sam uveren da će svi ti igrači pokazati da nisu slučajno tu sa nama – zaključio je Dudić.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, a snimak na programu Televizije Kragujevac.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!