KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Hladan tuš za navijače Radničkog: Čačani opleli Moravac u „Jezeru“

Razočaravajuće izdanje košarkaša Radničkog na premijeri pred kragujevačkom publikom u duelu sa ekipom Čačka 94 Quantox. Poraz od 16 poena razlike predstavlja jasnu opomenu za izabranike trenera Dušana Jelića pred nastavak nadmetanja na KLS sceni – 61:77 (16:20, 8:16, 15:17, 22:24).

Foto: Marko Lazarević

Da li je po sredi bilo samo loše veče ili nešto drugo, tek Kragujevčani nisu bili ni bleda senka one ekipe koja je pre samo šest dana „isprašila“ Novi Pazar u gostima. Šumadinci su tokom svih 40 minuta gledali u leđa Čačanima, koji su pokazali da su ekipa koja će i ove sezone pretendovati na visok plasman. Veliki broj izgubljenih lopti (19), kao i nešto lošiji procenti šuta, pre svega za dva poena (17-43), glavni su uzročnici prvog poraza košarkaša Radničkog u novoj sezoni KLS.

Posebno je zabrinjavajuća bila igra Kragujevčana u drugoj deonici u kojoj su ubacili samo 8 poena. Čačani su ove prazne minute u igri domaćina iskoristili da dođu do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali sve do kraja utakmice. Imali su gosti u par navrata i „plus 20“ na svom kontu, pa Šumadinci na kraju mogu biti čak i zadovoljni činjenicom da nisu pretrpeli još ubedljiviji poraz.

Kvartet dvocifrenih u pobedničkom timu predvodili su Vuk Radojičić i Petar Grojić sa po 15 postignutih poena, a sledili su ih Nikola Kočović sa 11 i Kanađanin Kevin Osave sa 10 poena.

Amerikanac Demarkus Šarp bio je najistaknutiji pojedinac u redovima Kragujevačana. Meč je završio sa učinkom od 19 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 4 osvojene, ali i 6 izgubljenih lopti. Sve to za 34 minuta koliko je proveo na parketu „Jezera“. Pored njega dvocifren učinak u kragujevačkom timu imali su još Danilo Labović sa 13 i Đuro Dautović sa 12 postignutih poena.

Dobru priliku da se iskupe za ovaj poraz i vrate se na pobednički kolosek košarkaši Radničkog imaće narednog vikenda na gostovanju debitantu u KLS društvu, ekipi Mladosti iz Smederevske Palanke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!