KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički po drugi put bolji od Mladosti

Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras na svom bazenu zagrebačku Mladost u derbiju 3. kola Regionalne lige – 17:12. Bio je to drugi trijumf Kragujevčana nad Zagrepčanima u poslednjih mesec dana nakon onog neverovatnog preokreta na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona.

Foto: SPD Radnički

Radnički je ovoga puta daleko lakše izašao na kraj sa Zagrepčanima. Šumadinci su bolje otvorili meč i pogocima Jakšića i Rašovića stekli kapital od dva gola prednosti, ali su gosti do isteka prve deonice uspeli da ublaže zaostatak preko Vukičevića (2:1).

U drugoj deonici – preokret. Zagrepčani su na krilima vrlo raspoloženog Luke Bukića nadomestili rezultatski „minus“, a potom i prešli u vođstvo sa kojim su dočekali odlazak na poluvreme – 5:4.

Trgao se domaćin u trećoj četvrtini, počeo da tuče iz svih raspoloživih oružja, te je početak poslednje deonice dočekao sa dva gola „viška“ (11:9). Kako se meč bližio kraju, gosti iz Zagreba su sve više posustajali pred silovitim naletima napadački vrlo Stevanovićeve čete, koja se već sredinom poslednjeg perioda odlepila na nedostižnih „plus pet“ (16:11), nakon čega se pobednik meča više nije dovodio u pitanje.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je Strahinja Rašović sa pet golova, a pratili su ga Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Lazar Vićković i Nikola Murišić sa po dva. U ekipi Mladosti istakli su se Luka Bukić, Ante Vukičević i Konstantin Harkov sa po tri pogotka.

Kragujevačka publika će u utorak od 20 časova moći da uživa u još jednom vaterpolo spektaklu na bazenu SPD Radnički, kada će Stevanovićevi izabranici u okviru druge runde A grupe Lige šampiona ugostiti mađarski Ferencvaroš.

Radnički – Mladost 17:12 (2:1, 2:4, 7:4, 6:3)

KRAGUJEVAC
Bazen: SPD „Radnički“.
Sudije: Vlaho Radičević (Hrvatska) i Andreja Stanojević (Srbija).

RADNIČKI: Filipović, Rašović 5, Antić, F. Janković, Gavrilović 1, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić 2, Vasić 1, Vićković 2, P. Jakšić 1, Murišić 2, Todorovski, Dadvani 1. Trener: Uroš Stevanović.

MLADOST: Marcelić, Bašić 2, Jajčinović, M. Vrlić, Biljaka, Bukić 3, Lazić, J. Bušić, J. Vrlić 1, Vukičević 3, Harkov 3, Sunara, T. Bušić. Trener: Damir Vincek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!